לביבות תפוחים חמות ומתוקות
מתכון פשוט וטעים ללביבות תפוחי עץ מתוקות עם קינמון ואני יודעת שבחנוכה לביבות תפוחי אדמה מככבות אבל צריך משהו מתוק שהוא לא סופגנייה, בכל בית אפשר למצוא מספר תפוחים שנראים פחות טוב שאף אחד לא רוצה לאכול.
תאספו אותם ותכינו לביבות תפוחים חמות ומתוקות מומלץ להגיש עם סירופ מייפל אבקת סוכר בנדיבות איזה כיף של לביבות.
15 לביבות
מרכיבים:
5 – 6 תפוחים גדולים
80 ג' סוכר (שליש כוס) / חצי כוס סוכר חום בהיר
100 ג' קמח (3/4 כוס)
כפית תמצית וניל
ביצה
שליש כפית קינמון
הכנות:
1. לגרד את התפוחים אין צורך לקלף שימו לב להוציא את הגרעינים הקטנים, לסחוט היטב את כל הנוזלים (זה מיץ טעים לשתייה) ולשים בקערה.
2. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה.
3. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן להרטיב את הידיים לעשות כדורים ולשטח לטגן עד הזהבה חשוב שיזהיב טוב לפני שהופכים הלביבות רכות ואז בעדינות להפוך ולטגן עד הזהבה.
4. לסדר על צלחת הגשה לבזוק א. סוכר וליהנות.
*בעבר הייתי מכינה עם שמנת חמוצה.
גולשים מכינים וממליצים:
לילך : הכנתי בלי שמנת כמו שהצעת לי, שמתי ביצה נוספת במקום ויצא ממש טעים!! התלבטתי אם לוותר, ושמחה שניסיתי בכל זאת! 🙂
תודה על מתכונים נפלאים בלי סוף!
האתר שלך זוכה פה לתשואות בקרב השכנות! אין אחת שלא מכירה ולא מכינה! ממש מבסוטות עליך!! 🙂