יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים עוגות שמרים

לחמניות שוקולד

19 יוני 2012
(Visited 209,157 times, 8 visits today)

לחמניות שוקולד

שמרים זאת אהבת חיי, אם יש משהו שאי אפשר לתפוס אותי בלי זה שמרים.
תנו לי להכין מאפים מכל הסוגים מתוק, מלוח הכל הולך.
אני כל כך אוהבת את התוצאה הסופית, הצבע הנהדר, זהוב הטעם הנפלא.
הלכתי על מתוק עם הרבה שוקולד והכל ארוז בלחמנייה אחת שאי אפשר לעמוד בפניה.  בצק שמרים רך כמה שאני אוהבת ששמרים יוצאים רך עם המון שוקולד.
רק מהריחות אני כבר בשמיים 🙂
אם תשאלו אביב איזה עוגה הוא הכי מעדיף לאכול הוא מיד יאמר שמרים הילד אוהב שמרים ומעדיף על פני כל עוגה אחרת.
אני אתן לכם טיפ אני מכינה את הלחמניות מקפיאה ואני שמה לו לחמניה כל בוקר בקופסת האוכל לבית הספר.

16 לחמניות

מרכיבים:

500 ג' קמח (שלוש כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
180 מ"ל מים פושרים – חמימים
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה

מילוי:
ממרח שוקולד

סירופ סוכר: (לא חובה)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד במהירות נמוכה לבצק חלק וגמיש להתפיח כשעה וחצי שעתיים.

2. ליצירת שבלולים:
לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, למרוח שוקולד על העלה להשאיר דפנות ריקים ואת החלק התחתון של העלה להשאיר נקי משוקולד. לגלגל לגליל ולהאריך ל את הגליל ל 16 – 17 ס"מ, להכין שבלול (קשר) ולסדר בתבנית עם רווח בין שבלול לשבלול.

3. מי שמעדיף להכין כדורים במקום שבלולים:
מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, כל כדור לרדד לעלה עגול. להניח במרכז העלה כפית ממרח שוקולד, להרים את דפנות העלה ולסגור את הבצק (לקווצץ) לצורה של כדור.
להניח בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה.

4. להתפיח 15 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש את השבלולים עם ביצה ולאפות כ 20 דקות.

6. הכנת הסירופ:
לבשל את הסוכר והמים כמה דקות, להבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, הסירופ לא חובה.

Chocolate Buns

רגע מתוק ♥ עידו

"ממה" הקריאה הזאת חודרת ישר לתוך השינה שלי, מזה חודרת קורעת אותה לגזרים. לא בא לי לקום אני כל כך עייפה ולמה אני היחידה שקמה מבט מהיר הצידה בעלי ישן כמו בלוק ואין מצב שהוא יקום.
(את הנוקיה שמצלצל לפנות בוקר הוא שומע נהדר, מעניין אם האפרוח היה בוכה בלילה בצלילים של נוקיה הוא כן היה שומע ) "ממה" הקריאה נשמעת שוב במשך היום אתה רוצה רק את אבא אתה קורא לי אבא דווקא בלילה אתה קורא אמא לא פייר תקרא לאבא גם בלילה (הילד חכם יודע מי יקום אליו בלילה ומי לא) באתי אליך ואני רואה אפרוח קטן מחזיק בסורגים של המיטה וצועק "ממה" אז התחלנו לדבר בשפת התינוקות זאת שפה שרק אתה ואני מבינים אותה.
אתה מניח את הראש שלך על הבטן שלי ועוצם עינים אני מלטפת אותך ומשכיבה אותך בעדינות ליטוף אחרון וחזרה למיטה. יש רגעים ששווים בשבילי הכל, טעם החיים.

הבצק עצמו מכיל 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), בהנחה שמתקבלות 16 לחמניות, בכל לחמניה 200 קלוריות מבצק. עכשיו מגיע השוקולד.. ממרח השוקולד עשיר מאוד מבחינה קלורית. מכיל בעיקר סוכר, קקאו ושומן צמחי מוקשה. ההמלצה שלי היא להקפיד על מריחה עדינה, כפית שוקולד ללחמניה. רק הכפית הזו תוסיף כ100 קלוריות והגענו ל300 קלוריות ללחמניה.

לאתר של יעל התזונאית

לחמניות שוקולדלחמניות שוקולדלחמניות שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אודליה : "ניקי היי
האמת שהתוודעתי אלייך רק לאחרונה בזכות לחמניות השוקולד שטעמתי אצל חברה ומאז התאהבתי.. אני מאוד אוהבת שמרים וניסיתי כבר כמה מתכוני שמרים באתר שלך והכל יוצא פשוט מדהים, ההסברים שלך נפלאים והתמונות של שלבי ההכנה אליפות. אז תודה ואני שמחה שהכרתי את האתר והמתכונים שלך!"

אורית : טוב נו…כמו שידעתי שיקרה – הכנתי בסוף 10 לחמניות ואכלתי 2! יצאו נהדרות!!!! תודה על מתכון מצוין נוסף שנכנס לרשימת המתוכנים המוצלחים שהכנתי.

כרמית : היי ניקי
אתמול בערב הכנתי את הלחמניות והילדים פשוט אין מילים התענגו עד בלי סוף והלכו לישון שבעים ומאושרים
תודה על כל המתכונים הכל טעים ובקלי קלות

הודיה : "ניקי היקרה. הכנתי את הלחמניות עם 2 ילדי הקטנים. הם ככ נהנו כל הזמן ליקקו מהשוקולד. יצאו לנו לחמניות נהדרות, טרפו אותן. תודה לך ניקי!!!"

מיכל : "אין מילים!!!
לחמניות מהממות. הילדים התענגו, במיוחד אחרי שהכינו בעצמם…
בבוקר לקחו לבית הספר לחמניה ובקשו שבצהריים תבואי אלינו כדי שנכין עוד הרבה דברים טעימים… 🙂 🙂 :)"

רחלי : "לחמניות מושלמות!!
הריח מתפשט בכל הבית…"

הרשם
עדכן
825 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן