לחמניות שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות שוקולד

שמרים זאת אהבת חיי, אם יש משהו שאי אפשר לתפוס אותי בלי זה שמרים.
תנו לי להכין מאפים מכל הסוגים מתוק, מלוח הכל הולך.
אני כל כך אוהבת את התוצאה הסופית, הצבע הנהדר, זהוב הטעם הנפלא.
הלכתי על מתוק עם הרבה שוקולד והכל ארוז בלחמנייה אחת שאי אפשר לעמוד בפניה.  בצק שמרים רך כמה שאני אוהבת ששמרים יוצאים רך מלא בשוקולד.
רק מהריחות אני כבר בשמיים 🙂
אם תשאלו אביב איזה עוגה הוא הכי מעדיף לאכול הוא מיד יאמר שמרים הילד אוהב שמרים ומעדיף על פני כל עוגה אחרת.
אני אתן לכם טיפ אני מכינה את הלחמניות מקפיאה ואני שמה לו לחמניה כל בוקר בקופסת האוכל לבית הספר.

16 לחמניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (שלוש כוסות + כף נוספת))
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
240 מ”ל מים פושרים – חמימים
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה

מילוי:
ממרח שוקולד

סירופ סוכר: (לא חובה)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
120 מ”ל מים (חצי כוס)

הכנות:

  1. 1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד במהירות נמוכה לבצק חלק וגמיש להתפיח כשעה וחצי שעתיים.

2. ליצירת שבלולים:
לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, למרוח שוקולד על העלה להשאיר דפנות ריקים ואת החלק התחתון של העלה להשאיר נקי משוקולד. לגלגל לגליל ולהאריך ל את הגליל ל 16 – 17 ס”מ, להכין שבלול (קשר) ולסדר בתבנית עם רווח בין שבלול לשבלול.

3. מי שמעדיף להכין כדורים במקום שבלולים:
מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, כל כדור לרדד לעלה עגול. להניח במרכז העלה כפית ממרח שוקולד, להרים את דפנות העלה ולסגור את הבצק (לקווצץ) לצורה של כדור.
להניח בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה.

4. להתפיח 15 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש את השבלולים עם ביצה ולאפות כ 20 דקות.

6. הכנת הסירופ:
לבשל את הסוכר והמים כמה דקות, להבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, הסירופ לא חובה.

Chocolate Buns

רגע מתוק ♥

“ממה” הקריאה הזאת חודרת ישר לתוך השינה שלי, מזה חודרת קורעת אותה לגזרים. לא בא לי לקום אני כל כך עייפה ולמה אני היחידה שקמה  מבט מהיר הצידה, בעלי ישן כמו בלוק ואין מצב שהוא יקום
(את הנוקיה שמצלצל לפנות בוקר הוא שומע נהדר, מעניין אם האפרוח היה בוכה בלילה בצלילים של נוקיה הוא כן היה שומע ) “ממה” הקריאה נשמעת שוב, במשך היום אתה רוצה רק את אבא, אתה קורא לי אבא, דווקא בלילה אתה קורא אמא לא פייר תקרא לאבא גם בלילה  (הילד חכם יודע מי יקום אליו בלילה ומי לא ) באתי אליך ואני רואה אפרוח קטן מחזיק בסורגים של המיטה וצועק “ממה” אז התחלנו לדבר בשפת התינוקות, זאת שפה שרק אתה ואני מבינים אותה.
אתה מניח את הראש שלך על הבטן שלי ועוצם עינים, אני מלטפת אותך ומשכיבה אותך בעדינות, ליטוף אחרון וחזרה למיטה. יש רגעים ששווים בשבילי הכל, טעם החיים.

54476 צפיות 94 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מתכון מתוק וכיפי להכנה עם הילדים. חשוב מאוד שגם הילדים ייקחו חלק פעיל במטבח כבר מגיל צעיר. יש במלאכת המטבח פיתוח מיומנויות של מוטוריקה גסה ועדינה, יכולות של תיכנון ואירגון, שיתוף פעולה, יצירה ועוד. במקרה הזה הרווח הוא כפול- גם פיתוח יכולות וגם הכנת ארוחת הערב או הלחמניה שיקחו איתם מחר בבוקר.

הבצק עצמו מכיל 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), בהנחה שמתקבלות 16 לחמניות, בכל לחמניה 200 קלוריות מבצק. עכשיו מגיע השוקולד.. ממרח השוקולד עשיר מאוד מבחינה קלורית. מכיל בעיקר סוכר, קקאו ושומן צמחי מוקשה. ההמלצה שלי היא להקפיד על מריחה עדינה, כפית שוקולד ללחמניה. רק הכפית הזו תוסיף כ100 קלוריות והגענו ל300 קלוריות ללחמניה.

אם שולחים את הילדים עם הלחמניה כארוחת הבוקר בגן או בבית הספר, כדאי להוסיף ירק/ פרי ויוגורט ליד, לתוספת חלבון וסיבים תזונתיים לארוחה.

לחמניות שוקולדלחמניות שוקולדלחמניות שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אודליה : “ניקי היי
האמת שהתוודעתי אלייך רק לאחרונה בזכות לחמניות השוקולד שטעמתי אצל חברה ומאז התאהבתי.. אני מאוד אוהבת שמרים וניסיתי כבר כמה מתכוני שמרים באתר שלך והכל יוצא פשוט מדהים, ההסברים שלך נפלאים והתמונות של שלבי ההכנה אליפות. אז תודה ואני שמחה שהכרתי את האתר והמתכונים שלך!”

אורית : טוב נו…כמו שידעתי שיקרה – הכנתי בסוף 10 לחמניות ואכלתי 2! יצאו נהדרות!!!! תודה על מתכון מצוין נוסף שנכנס לרשימת המתוכנים המוצלחים שהכנתי.

כרמית : היי ניקי
אתמול בערב הכנתי את הלחמניות והילדים פשוט אין מילים התענגו עד בלי סוף והלכו לישון שבעים ומאושרים
תודה על כל המתכונים הכל טעים ובקלי קלות

הודיה : “ניקי היקרה. הכנתי את הלחמניות עם 2 ילדי הקטנים. הם ככ נהנו כל הזמן ליקקו מהשוקולד. יצאו לנו לחמניות נהדרות, טרפו אותן. תודה לך ניקי!!!”

מיכל : “אין מילים!!!
לחמניות מהממות. הילדים התענגו, במיוחד אחרי שהכינו בעצמם…
בבוקר לקחו לבית הספר לחמניה ובקשו שבצהריים תבואי אלינו כדי שנכין עוד הרבה דברים טעימים… 🙂 🙂 :)”

רחלי : “לחמניות מושלמות!!
הריח מתפשט בכל הבית…”

678
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלי

אפשר לשים אבקת סוכר מלמעלה בשביל היופי? או שיהרוס את הטעם?

גלי

היי ניקי,
1. כמה ממרח שוקולד צריך לכמות הזו?
2. איך את מנקה את הבוצ’ר כדי שיהיה מספיק “בטיחותי” להניח עליו אוכל? יש לי שריטה שאני תמיד שמה נייר אפייה כי אני חוששת שלא ניקיתי מספיק טוב

גולדי

יצא לי מהמם! הילדים יהנו על בטוח!
בסוף נגמר לי השוקולד ומרחתי במקום ממרח לוטוס מומס – שדרג ברמות!

עינת

היי ניקי

שתי שאלות

1 האם אפשרי להשתמש בממרח תמרים בטעם שוקולד שמרקמו כמרקם ממרח שוקולד
2 מיקסר ידני יהיה בסדר פה?
תודה ושתיהיה לך שבת מקסימה כמוך.

איילת

היי ניקי. האם יש תחליף לחלמון שילך טוב עם המתכון הזה?

1 40 41 42