יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים עוגות שמרים

לחמניות שוקולד

19 יוני 2012
(Visited 79,199 times, 12 visits today)

לחמניות שוקולד

שמרים זאת אהבת חיי, אם יש משהו שאי אפשר לתפוס אותי בלי זה שמרים.
תנו לי להכין מאפים מכל הסוגים מתוק, מלוח הכל הולך.
אני כל כך אוהבת את התוצאה הסופית, הצבע הנהדר, זהוב הטעם הנפלא.
הלכתי על מתוק עם הרבה שוקולד והכל ארוז בלחמנייה אחת שאי אפשר לעמוד בפניה.  בצק שמרים רך כמה שאני אוהבת ששמרים יוצאים רך עם המון שוקולד.
רק מהריחות אני כבר בשמיים 🙂
אם תשאלו אביב איזה עוגה הוא הכי מעדיף לאכול הוא מיד יאמר שמרים הילד אוהב שמרים ומעדיף על פני כל עוגה אחרת.
אני אתן לכם טיפ אני מכינה את הלחמניות מקפיאה ואני שמה לו לחמניה כל בוקר בקופסת האוכל לבית הספר.

16 לחמניות

מרכיבים:

500 ג' קמח (שלוש כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
180 מ"ל מים פושרים – חמימים
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה

מילוי:
ממרח שוקולד

סירופ סוכר: (לא חובה)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה "אל תכינו" זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד במהירות נמוכה לבצק חלק וגמיש להתפיח כשעה וחצי שעתיים.

2. ליצירת שבלולים:
לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, למרוח שוקולד על העלה להשאיר דפנות ריקים ואת החלק התחתון של העלה להשאיר נקי משוקולד. לגלגל לגליל ולהאריך ל את הגליל ל 16 – 17 ס"מ, להכין שבלול (קשר) ולסדר בתבנית עם רווח בין שבלול לשבלול.

3. מי שמעדיף להכין כדורים במקום שבלולים:
מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, כל כדור לרדד לעלה עגול. להניח במרכז העלה כפית ממרח שוקולד, להרים את דפנות העלה ולסגור את הבצק (לקווצץ) לצורה של כדור.
להניח בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה.

4. להתפיח 15 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש את השבלולים עם ביצה ולאפות כ 20 דקות.

6. הכנת הסירופ:
לבשל את הסוכר והמים כמה דקות, להבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, הסירופ לא חובה.

Chocolate Buns

רגע מתוק ♥

"ממה" הקריאה הזאת חודרת ישר לתוך השינה שלי, מזה חודרת קורעת אותה לגזרים. לא בא לי לקום אני כל כך עייפה ולמה אני היחידה שקמה  מבט מהיר הצידה, בעלי ישן כמו בלוק ואין מצב שהוא יקום
(את הנוקיה שמצלצל לפנות בוקר הוא שומע נהדר, מעניין אם האפרוח היה בוכה בלילה בצלילים של נוקיה הוא כן היה שומע ) "ממה" הקריאה נשמעת שוב, במשך היום אתה רוצה רק את אבא, אתה קורא לי אבא, דווקא בלילה אתה קורא אמא לא פייר תקרא לאבא גם בלילה  (הילד חכם יודע מי יקום אליו בלילה ומי לא ) באתי אליך ואני רואה אפרוח קטן מחזיק בסורגים של המיטה וצועק "ממה" אז התחלנו לדבר בשפת התינוקות, זאת שפה שרק אתה ואני מבינים אותה.
אתה מניח את הראש שלך על הבטן שלי ועוצם עינים, אני מלטפת אותך ומשכיבה אותך בעדינות, ליטוף אחרון וחזרה למיטה. יש רגעים ששווים בשבילי הכל, טעם החיים.

מתכון מתוק וכיפי להכנה עם הילדים. חשוב מאוד שגם הילדים ייקחו חלק פעיל במטבח כבר מגיל צעיר. יש במלאכת המטבח פיתוח מיומנויות של מוטוריקה גסה ועדינה, יכולות של תיכנון ואירגון, שיתוף פעולה, יצירה ועוד. במקרה הזה הרווח הוא כפול- גם פיתוח יכולות וגם הכנת ארוחת הערב או הלחמניה שיקחו איתם מחר בבוקר.

הבצק עצמו מכיל 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), בהנחה שמתקבלות 16 לחמניות, בכל לחמניה 200 קלוריות מבצק. עכשיו מגיע השוקולד.. ממרח השוקולד עשיר מאוד מבחינה קלורית. מכיל בעיקר סוכר, קקאו ושומן צמחי מוקשה. ההמלצה שלי היא להקפיד על מריחה עדינה, כפית שוקולד ללחמניה. רק הכפית הזו תוסיף כ100 קלוריות והגענו ל300 קלוריות ללחמניה.

אם שולחים את הילדים עם הלחמניה כארוחת הבוקר בגן או בבית הספר, כדאי להוסיף ירק/ פרי ויוגורט ליד, לתוספת חלבון וסיבים תזונתיים לארוחה.

לחמניות שוקולדלחמניות שוקולדלחמניות שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אודליה : "ניקי היי
האמת שהתוודעתי אלייך רק לאחרונה בזכות לחמניות השוקולד שטעמתי אצל חברה ומאז התאהבתי.. אני מאוד אוהבת שמרים וניסיתי כבר כמה מתכוני שמרים באתר שלך והכל יוצא פשוט מדהים, ההסברים שלך נפלאים והתמונות של שלבי ההכנה אליפות. אז תודה ואני שמחה שהכרתי את האתר והמתכונים שלך!"

אורית : טוב נו…כמו שידעתי שיקרה – הכנתי בסוף 10 לחמניות ואכלתי 2! יצאו נהדרות!!!! תודה על מתכון מצוין נוסף שנכנס לרשימת המתוכנים המוצלחים שהכנתי.

כרמית : היי ניקי
אתמול בערב הכנתי את הלחמניות והילדים פשוט אין מילים התענגו עד בלי סוף והלכו לישון שבעים ומאושרים
תודה על כל המתכונים הכל טעים ובקלי קלות

הודיה : "ניקי היקרה. הכנתי את הלחמניות עם 2 ילדי הקטנים. הם ככ נהנו כל הזמן ליקקו מהשוקולד. יצאו לנו לחמניות נהדרות, טרפו אותן. תודה לך ניקי!!!"

מיכל : "אין מילים!!!
לחמניות מהממות. הילדים התענגו, במיוחד אחרי שהכינו בעצמם…
בבוקר לקחו לבית הספר לחמניה ובקשו שבצהריים תבואי אלינו כדי שנכין עוד הרבה דברים טעימים… 🙂 🙂 :)"

רחלי : "לחמניות מושלמות!!
הריח מתפשט בכל הבית…"

הרשם
עדכן
741 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אם שחכתי לשים ביצה יהיה טוב לשים באמצע האפייה

היי ניקי,
מתכון מהמם!
האם השוקולד בתוך התנור יוצא מהלחמניות?

אלוף!!
מה עוד אפשר למלא לילדים לקחת לבית הספר?
עשיתי גם את הממולא גבינה צהובה וקטשופ-הגבינה ברחה יותר מדי.
איזה עוד אופציות יש ועדיף לכיוון הבריא אבל לא רק

המון תודה מראש!

אפשר להחליף במקום שוקולד לשים ממרח תמריך בבקשה אם אפשר לענות מהר כי אני רותה לעשות תודה

חוזרת לעדכן-
הריח בבית משכר.
טעימות ברמות
מזל שמראש הכפלתי כמויות.
עשיתי מקמח חיטה 80 אחוז .
פעם הבאה בטוחה שאפחית סוכר מהבצק לפחות בחצי ,כי הם גם ככה מתוקות מהממרח שוקולד.
אז בשביל הבריאות… בטוחה שלא ירגישו.
אז שוב תודה, נהנת המון מהמתכונים שלך.

היי ניקיעשיתי טת הבצק בדיוק לפי המידות שכתובות במתכון (אפילו שקלתי ליתר בטחון) ועדין הבצק יצא לי דביק ולא התגבש לכדור במיקסר.מה יכול היה לגרום לזה?להוסיף קמח עד שהוא יתייצב לכדור?שאלה נוספת – אין לי שוקולד השחר העולה. נוטלה תהיה טעימה פה או ללכת למכולת לקנות השחר?תודה

היי ניקי מקסימה, תודה רבה על מתכון נפלא..
שאלה.. איך אפשר להמיר את השמן בחמאה?