יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

HOMEPAGE Homepage-app אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים עוגות שמרים

לחמניות שוקולד

19 יוני 2012
(Visited 112,696 times, 1 visits today)

לחמניות שוקולד

שמרים זאת אהבת חיי, אם יש משהו שאי אפשר לתפוס אותי בלי זה שמרים.
תנו לי להכין מאפים מכל הסוגים מתוק, מלוח הכל הולך.
אני כל כך אוהבת את התוצאה הסופית, הצבע הנהדר, זהוב הטעם הנפלא.
הלכתי על מתוק עם הרבה שוקולד והכל ארוז בלחמנייה אחת שאי אפשר לעמוד בפניה.  בצק שמרים רך כמה שאני אוהבת ששמרים יוצאים רך עם המון שוקולד.
רק מהריחות אני כבר בשמיים 🙂
אם תשאלו אביב איזה עוגה הוא הכי מעדיף לאכול הוא מיד יאמר שמרים הילד אוהב שמרים ומעדיף על פני כל עוגה אחרת.
אני אתן לכם טיפ אני מכינה את הלחמניות מקפיאה ואני שמה לו לחמניה כל בוקר בקופסת האוכל לבית הספר.

16 לחמניות

מרכיבים:

500 ג' קמח (שלוש כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
180 מ"ל מים פושרים – חמימים
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה

מילוי:
ממרח שוקולד

סירופ סוכר: (לא חובה)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)

אולי תאהב גם את...♥

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד במהירות נמוכה לבצק חלק וגמיש להתפיח כשעה וחצי שעתיים.

2. ליצירת שבלולים:
לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, למרוח שוקולד על העלה להשאיר דפנות ריקים ואת החלק התחתון של העלה להשאיר נקי משוקולד. לגלגל לגליל ולהאריך ל את הגליל ל 16 – 17 ס"מ, להכין שבלול (קשר) ולסדר בתבנית עם רווח בין שבלול לשבלול.

3. מי שמעדיף להכין כדורים במקום שבלולים:
מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, כל כדור לרדד לעלה עגול. להניח במרכז העלה כפית ממרח שוקולד, להרים את דפנות העלה ולסגור את הבצק (לקווצץ) לצורה של כדור.
להניח בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה.

4. להתפיח 15 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש את השבלולים עם ביצה ולאפות כ 20 דקות.

6. הכנת הסירופ:
לבשל את הסוכר והמים כמה דקות, להבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, הסירופ לא חובה.

Chocolate Buns

רגע מתוק ♥

"ממה" הקריאה הזאת חודרת ישר לתוך השינה שלי, מזה חודרת קורעת אותה לגזרים. לא בא לי לקום אני כל כך עייפה ולמה אני היחידה שקמה  מבט מהיר הצידה, בעלי ישן כמו בלוק ואין מצב שהוא יקום
(את הנוקיה שמצלצל לפנות בוקר הוא שומע נהדר, מעניין אם האפרוח היה בוכה בלילה בצלילים של נוקיה הוא כן היה שומע ) "ממה" הקריאה נשמעת שוב, במשך היום אתה רוצה רק את אבא, אתה קורא לי אבא, דווקא בלילה אתה קורא אמא לא פייר תקרא לאבא גם בלילה  (הילד חכם יודע מי יקום אליו בלילה ומי לא ) באתי אליך ואני רואה אפרוח קטן מחזיק בסורגים של המיטה וצועק "ממה" אז התחלנו לדבר בשפת התינוקות, זאת שפה שרק אתה ואני מבינים אותה.
אתה מניח את הראש שלך על הבטן שלי ועוצם עינים, אני מלטפת אותך ומשכיבה אותך בעדינות, ליטוף אחרון וחזרה למיטה. יש רגעים ששווים בשבילי הכל, טעם החיים.

הבצק עצמו מכיל 32 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), בהנחה שמתקבלות 16 לחמניות, בכל לחמניה 200 קלוריות מבצק. עכשיו מגיע השוקולד.. ממרח השוקולד עשיר מאוד מבחינה קלורית. מכיל בעיקר סוכר, קקאו ושומן צמחי מוקשה. ההמלצה שלי היא להקפיד על מריחה עדינה, כפית שוקולד ללחמניה. רק הכפית הזו תוסיף כ100 קלוריות והגענו ל300 קלוריות ללחמניה.

לחמניות שוקולדלחמניות שוקולדלחמניות שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

אודליה : "ניקי היי
האמת שהתוודעתי אלייך רק לאחרונה בזכות לחמניות השוקולד שטעמתי אצל חברה ומאז התאהבתי.. אני מאוד אוהבת שמרים וניסיתי כבר כמה מתכוני שמרים באתר שלך והכל יוצא פשוט מדהים, ההסברים שלך נפלאים והתמונות של שלבי ההכנה אליפות. אז תודה ואני שמחה שהכרתי את האתר והמתכונים שלך!"

אורית : טוב נו…כמו שידעתי שיקרה – הכנתי בסוף 10 לחמניות ואכלתי 2! יצאו נהדרות!!!! תודה על מתכון מצוין נוסף שנכנס לרשימת המתוכנים המוצלחים שהכנתי.

כרמית : היי ניקי
אתמול בערב הכנתי את הלחמניות והילדים פשוט אין מילים התענגו עד בלי סוף והלכו לישון שבעים ומאושרים
תודה על כל המתכונים הכל טעים ובקלי קלות

הודיה : "ניקי היקרה. הכנתי את הלחמניות עם 2 ילדי הקטנים. הם ככ נהנו כל הזמן ליקקו מהשוקולד. יצאו לנו לחמניות נהדרות, טרפו אותן. תודה לך ניקי!!!"

מיכל : "אין מילים!!!
לחמניות מהממות. הילדים התענגו, במיוחד אחרי שהכינו בעצמם…
בבוקר לקחו לבית הספר לחמניה ובקשו שבצהריים תבואי אלינו כדי שנכין עוד הרבה דברים טעימים… 🙂 🙂 :)"

רחלי : "לחמניות מושלמות!!
הריח מתפשט בכל הבית…"

הרשם
עדכן
769 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות