קציצות דגים ברוטב הכי טעימות בעולם
אני רוצה לחלוק אתכם את המתכון המנצח שלי לקציצות דגים קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים. אני אוהבת את הרכות של הקציצות מה שעושה אותן מושלמות לילדים ובתור מנה ראשונה רק בשביל לפתוח את הארוחה.
אחלה רוטב לניגוב עם החלה לפעמים אני לא בטוחה שאני מסוגלת להמשיך לאכול אחרי מנת קציצות עם רוטב, אני אגלה לכם סוד כשאני מארחת אני מכינה דגים וגם מרק ויש כאלה שבוחרים לאכול את שניהם.
למרות שאני אומרת שיש עוד הרבה אוכל בהמשך ועדיף לבחור ואחרי 2 מנות ראשונות הם יפסידו את ההמשך, לא מקשיבים לי ואני רוצה לומר לכם זה יפה לראות אנשים כל כך נהנים מאוכל של בית בצל שום קציצות דג רוטב, מבחינתי מושלם.
20 קציצות
מרכיבים:
500 ג' דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה / תפוח אדמה / גזר
בצל בינוני חתוך לקוביות
ביצה
כפית רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
שלושת רבעי כף א מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רוטב:
בצל בינוני חתוך לקוביות
עגבנייה גדולה
שתי שיני שום
100 ג' רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט 3 דקות לסנן לקרר לקלף ולקצוץ קטן.
2. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)
3. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד ליצור קציצות קטנות ולקרר כשעה.
4. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים כולל קוביות העגבנייה ולבשל 10 – 15 דקות.
5. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הקציצות עד הזהבה ולהכניס לרוטב כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 10 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב ולבשל קצת יותר, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.
גולשים מכינים וממליצים:
ורד : "מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)"