קציצות דגים ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים, תדמיינו צלחת הגשה עם אורז מעל הקציצות מונחות עם הרבה רוטב שהאורז סופג יפה, איזה טעמים נהדרים. מתכון קלאסי לארוחת צהריים כשרוצים להכין משהו קל ולא תמיד מתחשק להכין בשר.
דבר נוסף אני אוהבת לחשוף את הילדים לכל מיני סוגי מאכלים ודגים זאת אופציה טובה.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה
בצל בינוני
ביצה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
כף א מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
שתי שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)

2. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד וליצור קציצות קטנות, לקרר כשעה.

3. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים לבשל 10 דקות להוסיף את הקציצות, כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, דלי רול ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.

25237 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
יערה

הי ניקי,

כמה חיכיתי למתכון כזה…(:

לא הבנתי לגבי המים. אמרת לשים 2 כוסות ברוטב….
אז אם השתי כוסות לא מגיעות ל3/4 גובה, עליי להוסיף עוד מים?

והאם יש לכסות את הדגים בעת הבישול?
תודות רבות! יערה

מיטל

היי ניקי,
האם אפשר להכין חצי כמות? נאם פשוט לחלק הכל ב-2.
20 קציצות זה המון, יש לי 2 ילדים וכל אחד יאכל בקושי 2-3 קציצות כך שגם אם מבשלת ליומיים 10 יספיקו.
תודה

דנה

שלום ניקי
ראשית להודות לך על האתר המדהים, האוכל בבית השתדרג בזכותך. כל יום עושה משהו חדש שיוצא מדהים.
יש לי ניסיון רע עם קציצות דגים, תמיד נשברות ומתפרקות לי אם הן ללא טיגון. השאלה שלי אם לפי המתכון הזה הן לא מתפרקות בבישול או שכדאי לטגן אותן לפני?

שרי

היי!
נשאר לי הרבה דג נסיכה משבת (הכנתי אפוי עם שמן ופפריקה), אפשר לטחון ולמחזר את זה עם הרוטב כדי שהחבר’ה לא ישימו לב, או שזה רעיון גרוע?

שושנה

הקציצות משגעות אבל איך יוצא זיגוג כזה?

לאה

שלום ריקי
אני מתגוררת בקליפורניה …אם בידיך לעזור מאחר ואין בשווקים המקומיים את דג הנסיכה …איזה סוג אחר של דג ניתן להשיג את הטעם שיהיה קרוב למתכון ….הרי דגים שונים התוצאות והטעמים שונים
בברכה
לאה

גילה

ניקי בוקר טוב,

שאלות אלייך:

אין צורך בביצה?

והאם יש טחון קפוא? או רק טרי שצריך לבקש לטחון עבורי? (אף פעם לא הכנתי מנת דגים,קציצות וכו’)

תודה על המתכונים הטעימים…

גילה

1 2 3 11