קציצות דגים ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים, תדמיינו צלחת הגשה עם אורז מעל הקציצות מונחות עם הרבה רוטב שהאורז סופג יפה, איזה טעמים נהדרים. מתכון קלאסי לארוחת צהריים כשרוצים להכין משהו קל ולא תמיד מתחשק להכין בשר.
דבר נוסף אני אוהבת לחשוף את הילדים לכל מיני סוגי מאכלים ודגים זאת אופציה טובה.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה
בצל בינוני
ביצה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
כף א מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
שתי שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)

2. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד וליצור קציצות קטנות, לקרר כשעה.

3. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים לבשל 10 דקות להוסיף את הקציצות, כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, דלי רול ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.

26004 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
טלי

היי ניקי,
סליחה על השאלה השטותית… כמה א. מרק לשים בקציצות וכמה ברוטב?
ואם אפשר לוותר עליה אז כמה מלח לשים במקום?
תודה!

מיכל

היי ניקי,
שני דברים שרציתי לבדוק איתך על המתכון
1) לרוב אני משתמשת בשום קפוא בצנצנת, מה הוא המקבילה של 1 שן שום טרי לשום קפוא ?
2) כמה קריטי לדייק את זמן הקירור לשעה ?
תודה

רינת כהן

נמחקה לי השאלה…
היי ניקי, רציתי לדעת מה עושים אם העיסה של הקציצות יוצאת ממש דביקה… להוסיף משהו, או שאחרי שעה במקרר זה מסתדר?

נעמה

היי ניקי,
אני רוצה להשתמש ב 1 קג דג
האם צריך להכפיל את כל הכמויות בהתאם?
והאם גם להכפיל את כמות הרוטב?
תודה ושבת שלום…

נעמה

היי ניקי,
מה שלומך?
יש אפשרות לקנות דג קפוא בואקום ולטחון אותו במעבד מזון?
אפשר לקנות דג אמנון? או כל דג לבן?
תודה…

לירז

הי ניקי,
האם אפשר להכין עם דג אחר?
בקלה? סול?

איתי

היי ניקי..
אם אין לי כרגע בטטה, כדאי להכין בלי או לחכות עם המתכון?

תודה!