קציצות דגים ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים, תדמיינו צלחת הגשה עם אורז מעל הקציצות מונחות עם הרבה רוטב שהאורז סופג יפה, איזה טעמים נהדרים. מתכון קלאסי לארוחת צהריים כשרוצים להכין משהו קל ולא תמיד מתחשק להכין בשר.
דבר נוסף אני אוהבת לחשוף את הילדים לכל מיני סוגי מאכלים ודגים זאת אופציה טובה.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה
בצל בינוני
ביצה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
כף א מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
שתי שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)

2. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד וליצור קציצות קטנות, לקרר כשעה.

3. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים לבשל 10 דקות להוסיף את הקציצות, כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, דלי רול ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.

31756 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
בתשבע

הי ניקי, 2 שאלות לי בבקשה:
האם אפשר להשתמש בדג בקלה שטחנו לי
אותו?
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי?
תודה מראש ושבוע טוב!

vered

היי ניקי
האם אפשר להשתמש בקרפיון טחון?

חגית

הי ניקי, האם מתאים לשפוך את הרוטב על דג סול מטוגן? (לא קציצות)

חני

בוקר טוב.
וויט פיש יתאים לרוטב הזה? או שיש לך רעיון אחר?
תודה מראש

גילי

שנה טובה ומתוקה לך ניקי,
מה את אומרת על טיגון הקציצות לפני הבישול שלהן ברוטב?

לימור

האם יש עוד הצעות מלבד נסיכת הנילוס? אני גרה בחו״ל והדג הזה לא ממש בנמצא…

מגי

היי ניקי, איך שאני מבינה מהתגובות
בעייתי להשתמש בדג קפוא.
הבנתי נכון?

1 5 6 7 8 9 11