קציצות דגים ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים, תדמיינו צלחת הגשה עם אורז מעל הקציצות מונחות עם הרבה רוטב שהאורז סופג יפה, איזה טעמים נהדרים. מתכון קלאסי לארוחת צהריים כשרוצים להכין משהו קל ולא תמיד מתחשק להכין בשר.
דבר נוסף אני אוהבת לחשוף את הילדים לכל מיני סוגי מאכלים ודגים זאת אופציה טובה.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה
בצל בינוני
ביצה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
כף א מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
שתי שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)

2. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד וליצור קציצות קטנות, לקרר כשעה.

3. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים לבשל 10 דקות להוסיף את הקציצות, כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, דלי רול ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.

31525 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

היי ניקי,

האם ניתן להוסיף זיתים מגולענים מדי מורים לרוטב?

תודה!

אסתר

בוקר טוב, ניקי.
מוקדם יותר שלחתי לך שאלה, אך אני לא רואה שהיא מופיעה כאן.
אנסה שוב:
הפשרתי 3 ק”ג נסיכה.
ויש לי בטטה אחת די גדולה. מה את ממליצה להוסיף, במקום עוד בטטה?
ושאלה נוספת:
הבוקר קראתי תגובות פה, והבנתי שאת ממליצה לא להשתמש בדג קפוא. אבל זה מה שקניתי וכבר הפשרתי. כתוב עליו שהוא 100% דג, ללא תוספת מים.
מה את מציעה לעשות, כדי שהקציצות לא יתפרקו?

איריס

שלום לך ניקי,
הייתי רוצה לטגן את הקציצות.
האם אני יכולה להכין את זה יום מראש ולשמור במקרר אחרי טיגון? זה עדיין יהיה טוב?

חגית

ניקי בוקר טוב

האם בקלה/פילה מרלוזה מתאים ?

מורן

ההתגובה הייתה מכוונת למתכון של הקציצות טונה – טעימות אחת אחת!!!

מורן

פשוט ווואאאאווווו!!! אין דברים כאלה!!! אני ומשפחתי התרגלנו כל שבת לדג אחר יוקרתי… והפעם נתקעתי( איזה מזל!) ונכנסתי כמובן לאתר לחפש קציצות מטונה שהייתה לי. כולם פה אחד: מעכשיו – רק את הקציצות האלה לערב שבת!!! הבן שלי לא הפסיק לאכול מהן וכמו שאמרת עד שלא ראינו את הסיר נקי לא נרגענו! הקציצות הכי טעימות שאכלתי בחיי!!! ואכלתי לא מעט… תודה רבה!!!!

זהבה

היי ניקי, אפשר לעשות את המתכון הזה עם חזה עוף טחון?
אם לא איזה תבשיל קל ונוח אפשר לעשות עם חזה עוף טחון ?
תודה רבה!!