קציצות דגים ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים שאהובות גם על הגדולים וגם על הקטנים, תדמיינו צלחת הגשה עם אורז מעל הקציצות מונחות עם הרבה רוטב שהאורז סופג יפה, איזה טעמים נהדרים. מתכון קלאסי לארוחת צהריים כשרוצים להכין משהו קל ולא תמיד מתחשק להכין בשר.
דבר נוסף אני אוהבת לחשוף את הילדים לכל מיני סוגי מאכלים ודגים זאת אופציה טובה.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ דג הנסיכה טחון
בטטה קטנה
בצל בינוני
ביצה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
1/3 כוס קמח
כף שטוחה פפריקה
כף א מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
שתי שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
שתי כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת להוסיף 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצלים להוסיף למחבת ולטגן תוך כדי ערבוב כשתי דקות, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון ולטגן עד שמזהיב, חצי מהבצל המטוגן להשאיר במחבת וחצי להשתמש להכנת קציצות הדגים (קיצור דרך קל)

2. לגרד גס את הירקות (בחורים הגדולים) לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל שהשארנו בצד וליצור קציצות קטנות, לקרר כשעה.

3. הכנת הרוטב: להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן ואת שאר המצרכים לבשל 10 דקות להוסיף את הקציצות, כמות הרוטב אמורה להגיע עד 3/4 גובה של הקציצות, לבשל כ 15 דקות, מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, דלי רול ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב, בא לכם להכניס חריפות לרוטב ? פלפל ירוק חריף קצוץ לטגן יחד עם הבצל.

25235 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “מעולה מעולה מעולה. הדג הכי טעים שהכנתי ever. תודה רבה (שוב מתכון שלך גרף מחמאות)”

188
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

הי ניקי
עשיתי את הקציצות האלה, והן נפלאות ממש!
אני רוצה להכין שוב ומתלבטת אם אפשר לשים גזר מגורד במקום הבטטה?
תודה!!

nili

הי ניקי. מה שלומך?
ניסיתי בעבר להכין קציצות דגים ומשום מה לא הלך. רוצה לנסות שוב, בעזרתך. שאלות:
1. נסיכה לא אוכלים אצלי. איזה דג אחר מומלץ לקנות
2. בדג טחון, איך מונעים את הריח החזק? הרי אי אפשר להשרות בלימון? .
3.על איזה ממתכוני קציצות הדגים את ממליצה?
4. האם בפסח אפשר קמח תפ”א במקום קמח? אנחנו לא משתמשים בקורנפלור או בקמח מצה.
תודה רבה:)
נילי

תחיה

היי ניקי,
האם הרוטב הזה יתאים כרוטב לקציצות הודו וירקות שבאתר?
או כשיש רוטב אחר שיותר יתאים?
הקציצות מיועדות בעיקר לילדים…
תודה רב!

אורית נ

איפה קונים דג שטוחנים במקום ואם לא אז מעבד מזון זה בסדר לטחון איתו תודה

איילת

הי ניקי , הבטטה הכרחית?

חנה

שלום ניקי יקרה!
אני רוצה להכין קציצות דגים מרול מופשר (אני משתמשת ב”אושן גורמה” אם את מכירה.. זה מדג כסיף טחון מתובל)
המכון יתאים?
ואם לא, יש לך מתכון אחר שיכול להתאים?
תודה רבה

טל

היי ניקי.
אנחנו רגישים לגלוטן. האם אפשר לוותר על הקמח? או אולי להשתמש בקמח ללא גלוטן?
תודה