שבלולי פיצה מהירים ונחטפים
מתכון פשוט וממכר לשבלולי פיצה מושלמים, המתכון הזה מלווה אותי שנים רבות הילדים שלי גדלו עליו זה מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב. שדרוג נהדר לארוחת ערב או בוקר ואפילו לארוחת עשר בבית הספר.
מתכון ידידותי להפליא שאפשר לשחק איתו איך שבא לכם תוספות כיד הדמיון ילדים מאוד אוהבים אותו, תראו לי ילד שיאמר לא לשבלולי פיצה חמים עם גבינה נמתחת אני לא מכירה מבוגר שמסוגל לסרב לדבר הטעים הזה.
את הכי חשוב לא אמרתי אין התפחה בלי להמתין ישר לעבוד עם הבצק.
25 שבלולים
מרכיבים:
420 ג' קמח (3 כוסות)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ"ל שמן זית (1/3 כוס)
כפית מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
240 מ"ל מים חמימים (כוס)
ביצה טרופה
רוטב עגבניות:
2 בצלים חתוכים קטן ומטוגנים
200 ג' רסק עגבניות
כפית שום כתוש
2 כפות שמן זית
3/4 כפית סוכר
פלפל שחור
מלח
תוספות:
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
זיתים פרוסים
בצל חתוך לרצועות
מוצרלה מגורדת
גבינה צהובה מגורדת
הכנות:
1. בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים ובעזרת וו המגל לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך.
2. לחלק את הבצק ל 2 חלקים כל חלק לרדד לעלה, לערבב את מצרכי הרוטב ולמרוח על הבצק / קטשופ, תוספות (חשוב שיהיו חתוכות קטן) ולסיים עם גבינה צהובה.
3. לגלגל לגליל ולהקפיא ל 30 דקות במידה ואין זמן תוותרו על ההקפאה, תוך כדי לחמם תנור ל 180 מעלות לחתוך לשבלולים בעובי 4 – 5 ס"מ, כדאי מראש להכין תבנית עם נייר אפייה ולסדר את השבלולים.
4. להבריש עם ביצה טרופה ולאפות כ 20 – 25 דקות
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : ניקי, פעם ראשונה שאני מנסה מתכון שלך ויצא מדהים! חולקו מחמאות רבות למתכון וניתן קרדיט למוח שמאחוריו!
עדי : "מתכון מושלם. קל להכנה וטעים בטירוף. הוכן באהבה ע”י אמא ובן שנתיים וחצי ונזלזל בהנאה על ידי כולם"
לילך : וואו!!!!!! יצא פשוט מושלם!!! תודה רבה זה באמת טעים וגם יפה, שבת שלום
שם : ניקי תודה רבה, יצא פשוט מדהים כולם התלהבו… אין עליך פשוט אלופה!!
שם : ניקי יקרה!!!הכנתי את שבלולי הפיצה לבני המשפחה וכולם ליקקו אצבעות!!!יצא נהדר!!!תודה על המתכון!:)
לי : "היי ניקי, הכנתי כארוחת בוקר לפנק את הילדים בחופש ופשוט ליקקנו את האצבעות!!! תודה על עוד מתכון נהדר…"
חן : "מתכון מעולה!
קל להכנה, פשוט ובעיקר – טעים!
נחטפו בשניות…
איזה כיף.
תודה רבה!"
ראומה : "נבחר פה אחד לארוחת הערב ו-ח-ו-ס-ל!"