יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות ערב קלות סדנאות

דייסת סולת

19 יוני 2012
(Visited 384,898 times, 103 visits today)

דייסת סולת

את הדייסה המשגעת הזאת אני מכינה בכלום עבודה, לוקח לי פחות מ 10 דקות והיא מוגשת לשולחן. בימי החורף הקרים זה אחד הדברים שהכי שכיף לאכול, דייסה חמה ביום חורפי תדמיינו כמה שזה טעים.
אני אוהבת לשחק עם התוספות ולהפתיע את הילדים עובד כל פעם מחדש.
דרך אגב היא כל כך משביעה שלא צריך להגיש איתה שום דבר אחר.
יש מתכונים שכיף להכין 🙂

2 מנות

מרכיבים:

480 מ”ל חלב (2 כוסות)
240 מ”ל מים (כוס)
8 כפות סולת
60 ג’ סוכר (3 כפות) או לפי הטעם
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

הכנות:

1. לצקת את החלב לסיר קטן ולחמם, בינתיים לערבב בקערה מים וסולת היטב כשהחלב חם להוסיף את הסולת לבשל שתי דקות על אש לא גבוהה תוך כדי עירבוב שלא יווצרו גושים, כשהדייסה מסמיכה להוסיף את הסוכר והמלח לערבב כמה פעמים ולהוריד מהאש.

*2. לחלק לקעריות ולאכול מיד.

ָCream of wheat

כמה אפשרויות:
לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים איזה אושר על הפנים שלו תענוג.

להוסיף לדייסה כף גדושה סילאן, דבש או סירופ מייפל או להזליף מעל.

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה

לפזר קינמון, לגרד שוקולד, פרוסות בננה, אגוזי מלך גרוסים

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, ממרח שוקולד, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים.

כדאי לדעת ש…
סוכר כדאי להוסיף פחות ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד, מי שחושב להוסיף תוספות מתוקות בהגשה אז כדאי מראש לשים פחות סוכר. דייסה מכינים ואוכלים על המקום לא שומרים ליותר מאוחר זה לא אותו דבר.
זה לא רק לילדים גם הגדולים אוהבים דייסה, לפעמים אפילו הם מבקשים קוביות שוקולד 🙂

דייסת סולתדייסת סולת

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : מעולם לא השתמשתי בסולת(!) אבל המתכון הזה שכנע אותי, הכנתי עם טיפה חשש (לא ידעתי איך סולת “מתנהג” בבישול) בתחילה זה היה נראה שזה לא מסמיך, אבל מהר מאוד זה הסמיך כמו שצריך! ויצא מעולה, פינקתי את הילדים עם עדשים (ואותי עם שוקוציפס) וכולם נהנו והתחממו!!
מאמצת את המתכון…”

שימרית : ניקי את גדולה!!! אמא שלי ביקשה דייסה וחזרה לגיל 10 עם המתכון שלך. יישר כח יש לך מתכונים שלא ניתן ליפול איתם. תודה רבה 🙂

רונית : אני מאוהבת באתר שלך,הכל יוצא טעים,הבנות שלי ליקקו את הדייסה 🙂

הרשם
עדכן
173 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

כמה גרם סולת זה 8 כפות ?

טוב אז סיפרתי לאחותי שליומולדת שנה של הפיצקי נכין דיסת סולת של ניקי (מעכשיו מותר לו לשתות חלב ולאכול דבש, לא נחגוג בדייסה?)
אחותי: ” נו מה כבר יש לחדש בתחום דייסות הסולת?”
אז לאחר הכנה מסתבר ניקי יקרה שתמיד יש לך מה לחדש!
יצא יותר טעים מהדייסה של אמא שלי 🙂 ( שששש…..)

ניקי היקרה! הבן שלי ביקש שאכתוב לך תודה על המתכונים השווים שמבשלים לנו אוכל טעים ומפנק!

היי ניקי אי ממש אוהב את המתכונים שלך הם קלאסיים אותנטיים קליים ופשוטים להכנה את עושה אוכל ביתי של בית את אמינה את צנועה מסבירה ברור וכל הכבוד לך עשיתי הדייסה המרקם והסמיכות המתיקות אני חילקתי לחצי עשיתי מנה אישית

היי ניקי
האם אפשר להכין במיקרוגל? רוצה להכין במשרד

מתה על דייסת סולת אבל לא מרשה לעצמי מסיבות שונות…מנצלת הזדמנויות של טיפול שיניים מחלה וכדומה כדי להתפנק….תודה על המתכון

אני חייבת לדעת מאיפה הקעריות עם הידית, יש לנו בול כאלו בבית של ההורים כבר המון המון שנים