דייסת סולת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דייסת סולת

את הדייסה המשגעת הזאת אני מכינה בכלום עבודה, לוקח לי פחות מ 10 דקות והיא מוגשת לשולחן. בימי החורף הקרים זה אחד הדברים שהכי שכיף לאכול, דייסה חמה ביום חורפי תדמיינו כמה שזה טעים.
אני אוהבת לשחק עם התוספות ולהפתיע את הילדים עובד כל פעם מחדש.
דרך אגב היא כל כך משביעה שלא צריך להגיש איתה שום דבר אחר.
יש מתכונים שכיף להכין 🙂

2 מנות

מרכיבים:

480 מ”ל חלב (2 כוסות)
240 מ”ל מים (כוס)
8 כפות סולת
120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף)
קורט מלח

הכנות:

1. לצקת את החלב לסיר קטן ולחמם, בינתיים לערבב בקערה מים וסולת היטב כשהחלב חם להוסיף את הסולת לבשל שתי דקות על אש לא גבוהה תוך כדי עירבוב שלא יווצרו גושים, כשהדייסה מסמיכה להוסיף את הסוכר והמלח לערבב כמה פעמים ולהוריד מהאש.

*2. לחלק לקעריות ולאכול מיד.

ָCream of wheat

כמה אפשרויות:
לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים איזה אושר על הפנים שלו תענוג.

להוסיף לדייסה כף גדושה סילאן, דבש או סירופ מייפל או להזליף מעל.

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה

לפזר קינמון, לגרד שוקולד, פרוסות בננה, אגוזי מלך גרוסים

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, ממרח שוקולד, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים.

כדאי לדעת ש…
סוכר כדאי להוסיף פחות ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד, מי שחושב להוסיף תוספות מתוקות בהגשה אז כדאי מראש לשים פחות סוכר. דייסה מכינים ואוכלים על המקום לא שומרים ליותר מאוחר זה לא אותו דבר.
זה לא רק לילדים גם הגדולים אוהבים דייסה, לפעמים אפילו הם מבקשים קוביות שוקולד 🙂

111221 צפיות 48 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

דייסת סולתדייסת סולת

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : מעולם לא השתמשתי בסולת(!) אבל המתכון הזה שכנע אותי, הכנתי עם טיפה חשש (לא ידעתי איך סולת “מתנהג” בבישול) בתחילה זה היה נראה שזה לא מסמיך, אבל מהר מאוד זה הסמיך כמו שצריך! ויצא מעולה, פינקתי את הילדים עם עדשים (ואותי עם שוקוציפס) וכולם נהנו והתחממו!!
מאמצת את המתכון…”

שימרית : ניקי את גדולה!!! אמא שלי ביקשה דייסה וחזרה לגיל 10 עם המתכון שלך. יישר כח יש לך מתכונים שלא ניתן ליפול איתם. תודה רבה 🙂

רונית : אני מאוהבת באתר שלך,הכל יוצא טעים,הבנות שלי ליקקו את הדייסה 🙂

162
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעממי

ניקי זה מתאים לילד בן שנה וארבע?

שני

הדיסה מדהימה! הבייבי שלי בן שנה פלוס מלקק את הצלחת וגם אני….
אין יום שחולף בלי הדייסה הזאת!!
תודה ניקי!

שם

ניקי החמודה
האם אפשר להכין מקוקר
תודה רבה

שם

אבא שלי היה מכין לנו את הדייסה הזאת כשהיינו ילדים.
קראנו לה דייסת שמות כי עם קינמון או שוקולית הוא היה כותב את השמות שלנו על הדייסה.
איזה נוסטלגיה !!

אסתר שיפרון

היי ניקי, אני רק ממליצה לעוד אפשרות, מכינים הדייסה לפי ההוראות שלך,אני מאד משתדלת להימנע מכל הוספות המתוקות, ואז אני מוסיפה טיפה אחת – ולא יותר של שמן וורדים – ואם זה לא שמן ורדים אפשר לשים יותר לפי הטעם וכמובן קנמון. מקבלים דייסה טעימה ומזינה א ב ל רק למי שאוהב את הריח. מאד מזכיר את הסחלב האמיתי

נטלי

היי ניקי
לכמה מנות דייסה הכמויות מתייחסות?

שם

מציעה לשים את הסוכר בהתחלה עם החלב, זה מונע את השריפה של החלב ווהדבקות שלו לתחתית הסיר (ניסיתי בעצת השף צחי בוקששטר, ואכן עובד!)

1 2 3 11