יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות ערב קלות מתכוני אורז מתכונים לתשעה באב

דייסת אורז

19 יוני 2012
(Visited 141,173 times, 1 visits today)
דייסת אורז

דייסת אורז

דייסת אורז מתוקה שמוכרת במספר שמות למשל סוטלאץ (Sutlach), אורז עם חלב, פודינג אורז, shir berenj ('שיר-ברנג') ועוד… פינוק טעים לחורף אין כמו דייסה חמה כשבחוץ גשום, היא משביעה ממלאת את הבטן ואפשר להתפרע איתה בכיף.
דרך מעולה לפתוח את הבוקר או לסיים את היום עם ארוחת ערב טעימה עם פירות טריים קינמון וקצת ריבה שאוהבים, מתכון נוסטלגי שיקח אתכם בחזרה לילדות דייסה קרמית רכה ועשירה בדיוק כמו שהסבתות היו מכינות.
אם להיות פרקטיים יש לכם חלב שאוטוטו פג תוקף זה בדיוק הזמן להשתמש בו, לחלק את הדייסה לקעריות לא לשכוח תוספות אפשר להגיש עם פירות טריים, סילאן, סירופ מייפל.

מרכיבים:

כוס אורז שטוף עדיפות לאורז עגול
3 כוסות חלב
2 – 3 כוסות מים
3 – 4 כפות סוכר
והרבה סבלנות

הכנות:

1. לשטוף היטב את האורז להעביר לסיר רצוי עם תחתית עבה להוסיף את החלב, מים והסוכר ולהרתיח.

2. לבשל על אש בינונית לא מכוסה כ 40 דקות מידי פעם לערבב עם כף עץ כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר, לבדוק טעמים הדייסה לא מתוקה מאוד ואם מישהו רוצה להוסיף סוכר זה הזמן.

3. להוריד מהאש להשאיר בצד 10 – 15 ולערבב מידי פעם האורז ממשיך לספוג את הנוזלים ולהתנפח.

חשוב לדעת לכל אורז יש את הזמן שלו, אורז פרסי / בסמטי מצריך קצת יותר נוזלים, לערבב לבדוק שהאורז רך ודביק ואם עדיין לא הגיע למצב הזה להוסיף קצת מים לערבב עד שמגיעים למרקם הרצוי, בגלל זה רשמתי 2 – 3 כוסות מים להוסיף 2 כוסות ולשמור כוס בצד ולהוסיף בהדרגה לפי המרקם של האורז.

פינוקים ותוספת:
לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו.

אני מוסיפה סילאן / דבש לפי הטעם ומפחיתה בסוכר בהתאם, אני מפזרת עדשים / שוקולד צ`יפס, קינמון, שוקולד מגורד, אפשר להשתגע עם ריבת חלב, ממרח שוקולד, כל ריבת שאוהבים.

טיפים:
צריך סבלנות עד שהאורז רך לגמרי, אפשר להחליף את החלב במים, חלב סויה, חלב שקדים, בקשר לסוכר אני ממליצה לטעום המתיקות מעודנת ואולי בכלל תעדיפו פחות או אולי להוסיף עוד.
בקשר להכנה מראש פחות טעים הדייסה מתקשה קצת אבל אני לא פוסלת לגמרי כי יש כאלה שאחרי חימום יסתדרו עם זה ויש כאלה שאפילו מעדיפים לאכול קר, אורז בסמטי זה האורז הכי פחות מתאים לדייסה ובכל זאת אפשר, אורז עגול יותר נעים בפה.
אם ישאלו אותי מתי להתחיל להכין את הדייסה כשעה מראש קצת פחות.

דייסת שיבולת שועל
גרנולה ביתית

דייסת אורזדייסת אורז

גולשים מכינים וממליצים:

גלי : יצא מעולה. זכרונות מסבתא. …

ליאור : "מושלמת! אין מילים העפת את בעלי ואותי 26 שנה אחורה
מחר בע"ה אכין לקטנה גם.."

קרין : "תודה על המתכון ניקי! יצא מצויין!"

נופר : "טעים!!!
טיפ – אם אוהבים מי ורדים אפשר להוסיף קצת כשמורידים מהאש וזה נותן טאץ׳ של מלבי.
אם נשאר עודף אני מעבירה לקערות קטנות ושמה במקרר – אחר כך אוכלים קר כמו פודינג."

הרשם
עדכן
116 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן