דייסת אורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
דייסת אורז

דייסת אורז

דייסת אורז, יש לדייסה הזאת כמה שמות כל אחד קורא לה אחרת, סוטלאץ’, פודינג אורז, דייסת אורז, שורה תחתונה אורז עם חלב, איזה קומבינציה נהדרת וטעימה, כל כך פשוט להכנה והטעם עולם אחר. הדייסה הזאת העלתה אצלנו כל כך הרבה זכרונות. סבתא שלי הכינה אותה לאמא שלי שהיתה ילדה קטנה.
חמי היה מכין את הדייסה לבעלי שהיה ילד קטן. אז הפתעתי אותו והכנתי את הדייסה, החזרתי אותו שנים אחורה לתקופת הילדות. אני שידרגתי איתה והוספתי לה כל מיני הפתעות טעימות לילדים.
נשאר לכם חלב ולא יודעים מה לעשות איתו יש פיתרון.

מרכיבים:

כוס אורז שטוף
3 כוסות חלב
2 כוסות מים
חצי כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. לשים בסיר את האורז, מים והחלב, להרתיח ולהנמיך את האש. חשוב ביותר להקפיד לערבב כל הזמן בשביל למנוע את הידבקות האורז אז סבלנות בבקשה. להוסיף סוכר לפי הטעם (לטעום)

3. בסביבות 30 דקות על האש, האורז מתנפח והדייסה מסמיכה. לא לגמור את כל הנוזלים במידה וחסר להוסיף.

4. להוריד מהאש ולהניח בצד לכמה דקות.

פינוקים ותוספת לילדים ולא רק לילדים גם הגדולים אוהבים…

לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו , תענוג

להוסיף לדייסה סילאן / דבש לפי הטעם (לטעום ולראות אם צריך סוכר), או סתם לקשט למעלה. (ראש השנה בשטח)

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה – הילדים מאושרים

לפזר קינמון, לגרד שוקולד.

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, שוקולד השחר, נוטלה, צימוקים, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים

הגולשת מאיה:
“זהו מאכל ידוע בעדה הפרסית. נקרא בשם ‘שיר-ברנג” (shir-bereng).”

59773 צפיות 42 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

דייסת אורז

גולשים מכינים וממליצים:

גלי : יצא מעולה. זכרונות מסבתא. …

ליאור : “מושלמת! אין מילים העפת את בעלי ואותי 26 שנה אחורה
מחר בע”ה אכין לקטנה גם..”

קרין : “תודה על המתכון ניקי! יצא מצויין!”

נופר : “טעים!!!
טיפ – אם אוהבים מי ורדים אפשר להוסיף קצת כשמורידים מהאש וזה נותן טאץ׳ של מלבי.
אם נשאר עודף אני מעבירה לקערות קטנות ושמה במקרר – אחר כך אוכלים קר כמו פודינג.”

151
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

היי ניקי! מה שלומך?
רציתי לשאול מה הכמויות שאני צריכה לשים אם אני עושה מנה אחת… לבן שלי בן שנה וחצי…:)
תודה

נעממי

היי ניקי! מה שלומך? איך הבישולים?
רציתי בבקשה לשאול האם לדעתך אפשר לעשות את הדייסה הזו עם חלב ווניל?

שם

על אש נמוכה, נכון?
תודה 🙂

נימי

בספרדית קוראים לזה ארוז קון לצ’ה….מנה ידועה במטבח הספרדי
מזכיר נשכחות…אפשר גם פיסטוקים/אגוזים קצוצים מעל …גם קוקוס

שם

היי ניקי אפשר לשמור תדיסה במקרר למחר? ותודה

שם

אמא שלי מכינה את זה עם אורז טחון יוצא נהדר…

שם

אתמול בערב הכנתי לבעלי ויצא ממש ממש טעים 🙂
הוא מאוד אהב …
הוספתי מה שהיה לי בבית … מעט תמצית וניל,קוקוס, דבש וגרנולה – ממליצה בחום !

1 2 3 11