דייסת אורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
דייסת אורז

דייסת אורז

דייסת אורז, יש לדייסה הזאת כמה שמות כל אחד קורא לה אחרת, סוטלאץ’, פודינג אורז, דייסת אורז, שורה תחתונה אורז עם חלב, איזה קומבינציה נהדרת וטעימה, כל כך פשוט להכנה והטעם עולם אחר. הדייסה הזאת העלתה אצלנו כל כך הרבה זכרונות. סבתא שלי הכינה אותה לאמא שלי שהיתה ילדה קטנה.
חמי היה מכין את הדייסה לבעלי שהיה ילד קטן. אז הפתעתי אותו והכנתי את הדייסה, החזרתי אותו שנים אחורה לתקופת הילדות. אני שידרגתי איתה והוספתי לה כל מיני הפתעות טעימות לילדים.
נשאר לכם חלב ולא יודעים מה לעשות איתו יש פיתרון.

מרכיבים:

כוס אורז שטוף
3 כוסות חלב
2 כוסות מים
חצי כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. לשים בסיר את האורז, מים והחלב, להרתיח ולהנמיך את האש. חשוב ביותר להקפיד לערבב כל הזמן בשביל למנוע את הידבקות האורז אז סבלנות בבקשה. להוסיף סוכר לפי הטעם (לטעום)

3. בסביבות 30 דקות על האש, האורז מתנפח והדייסה מסמיכה. לא לגמור את כל הנוזלים במידה וחסר להוסיף.

4. להוריד מהאש ולהניח בצד לכמה דקות.

פינוקים ותוספת לילדים ולא רק לילדים גם הגדולים אוהבים…

לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו , תענוג

להוסיף לדייסה סילאן / דבש לפי הטעם (לטעום ולראות אם צריך סוכר), או סתם לקשט למעלה. (ראש השנה בשטח)

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה – הילדים מאושרים

לפזר קינמון, לגרד שוקולד.

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, שוקולד השחר, נוטלה, צימוקים, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים

הגולשת מאיה:
“זהו מאכל ידוע בעדה הפרסית. נקרא בשם ‘שיר-ברנג” (shir-bereng).”

44196 צפיות 34 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

דייסת אורז

גולשים מכינים וממליצים:

גלי : יצא מעולה. זכרונות מסבתא. …

ליאור : “מושלמת! אין מילים העפת את בעלי ואותי 26 שנה אחורה
מחר בע”ה אכין לקטנה גם..”

קרין : “תודה על המתכון ניקי! יצא מצויין!”

נופר : “טעים!!!
טיפ – אם אוהבים מי ורדים אפשר להוסיף קצת כשמורידים מהאש וזה נותן טאץ׳ של מלבי.
אם נשאר עודף אני מעבירה לקערות קטנות ושמה במקרר – אחר כך אוכלים קר כמו פודינג.”

145
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

היי ניקי

האם מתאים לתינוק בן 9.5 חודשים?
מחפשת תחליף לבקבוק בוקר או ישהו טוב לארוחת הערב..

אם כן, מה היית מוסיפה לצינוק כדי שיהיה טעים..אני חא חושבת שנכון להביא לו עדיין שוקולד…

תודה רבה!

אביטל

חוזרת כדי להגיד תודה, באמת פינוק אמיתי!
ארוחת ערב מושלמת, כולם נהנו וליקקו את האצבעות.. קשה לקלוע לטעם של כולם- וגם הבעל וגם הילדים (כולל הקטנטונת בת שנה וחצי ) חיסלו את הצלחות. הגשתי יחד עם סלט פירות טרי וקצת קינמון, מושלם!

נטלי

יצא ממש טעים.
רציתי לשאול האם אפשר לעשות זאת עם חלב סויה?

עדי

פעם ראשונה שאני מגיבה 🙂
רק רציתי לספר שהכנתי ויצא מצוין ואפילו הבת שלי (5) שהמילה דייסה מעוררת בה סלידה, אכלה ברצון
וחשוב לי לספר לך שמאחר ויצאה לי כמות די גדולה, החלטתי לא לזרוק ולנסות לשים במקרר ולבחון את הנושא של דייסה קרה למחרת (ממש כניסוי וסקרנות)
ולעדכן מהשטח שזה ממש ממש ממש לא רע בכלל כשזה קר.
אני הונגריה ויש עוגת אורז שאנחנו מכינים (הרבה יותר עבודה, רעיון דומה מבחינת הבישול עם חלב, רק שאחר כך מוסיפים הרבה ביצים מופרדות וצימוקים ואופים בתנור) ואוכלים אותה גם חמה וגם קרה ולכן כנראה היה לי האומץ לנסות 😉

מירב

שלום ניקי,

אם מכינים על בסיס מים… כמה מים לשים?

שייך לוותר על הסוכר לגמרי? (ברור שיצא פחות טעים… השאלה אם יש טעם..)

תודה רבה!

היוש

פשוט מהמם לראות את הדייסה לאט לאט מסמיכה )))
מכינה ברגע זה

יעל

ניקי יקרה, המתכון המושלם הזה החזיר אותי למקום ילדות רך, מחבק ועוטף…
תודה על המתכונים המדוייקים, הפשוטים והנהדר ים שלך. תמיד כיף להכנס ולנסות משהו חדש בידיעה ברורה שזו תהיה הצלחה! תענוג!