דייסת אורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
דייסת אורז

דייסת אורז

דייסת אורז, יש לדייסה הזאת כמה שמות כל אחד קורא לה אחרת, סוטלאץ’, פודינג אורז, דייסת אורז, שורה תחתונה אורז עם חלב, איזה קומבינציה נהדרת וטעימה, כל כך פשוט להכנה והטעם עולם אחר. הדייסה הזאת העלתה אצלנו כל כך הרבה זכרונות. סבתא שלי הכינה אותה לאמא שלי שהיתה ילדה קטנה.
חמי היה מכין את הדייסה לבעלי שהיה ילד קטן. אז הפתעתי אותו והכנתי את הדייסה, החזרתי אותו שנים אחורה לתקופת הילדות. אני שידרגתי איתה והוספתי לה כל מיני הפתעות טעימות לילדים.
נשאר לכם חלב ולא יודעים מה לעשות איתו יש פיתרון.

מרכיבים:

כוס אורז שטוף
3 כוסות חלב
2 כוסות מים
חצי כוס סוכר (לא להשתמש בכל הכמות לטעום)
והרבה סבלנות

הכנות:

1. לשים בסיר את האורז, מים והחלב, להרתיח ולהנמיך את האש. חשוב ביותר להקפיד לערבב כל הזמן בשביל למנוע את הידבקות האורז אז סבלנות בבקשה. להוסיף סוכר לפי הטעם (לטעום)

3. בסביבות 30 דקות על האש, האורז מתנפח והדייסה מסמיכה. לא לגמור את כל הנוזלים במידה וחסר להוסיף.

4. להוריד מהאש ולהניח בצד לכמה דקות.

פינוקים ותוספת לילדים ולא רק לילדים גם הגדולים אוהבים…

לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו , תענוג

להוסיף לדייסה סילאן / דבש לפי הטעם (לטעום ולראות אם צריך סוכר), או סתם לקשט למעלה. (ראש השנה בשטח)

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה – הילדים מאושרים

לפזר קינמון, לגרד שוקולד.

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, שוקולד השחר, נוטלה, צימוקים, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים

הגולשת מאיה:
“זהו מאכל ידוע בעדה הפרסית. נקרא בשם ‘שיר-ברנג” (shir-bereng).”

57816 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

דייסת אורז

גולשים מכינים וממליצים:

גלי : יצא מעולה. זכרונות מסבתא. …

ליאור : “מושלמת! אין מילים העפת את בעלי ואותי 26 שנה אחורה
מחר בע”ה אכין לקטנה גם..”

קרין : “תודה על המתכון ניקי! יצא מצויין!”

נופר : “טעים!!!
טיפ – אם אוהבים מי ורדים אפשר להוסיף קצת כשמורידים מהאש וזה נותן טאץ׳ של מלבי.
אם נשאר עודף אני מעבירה לקערות קטנות ושמה במקרר – אחר כך אוכלים קר כמו פודינג.”

151
תגובות

  הרשם  
עדכן
נופר

הכנתי חצי כמות לשני אנשים – יצא מעולה!!

אמי

היי ניקי תודה על המתכון! ניתן להכין את הדייסה מאורז שכבר מוכן?
אם כן, איך ממשיכים מכאן?

רונית

היי ניקי, אפשר להחליף את החלב בסויה? ואם כן, כמה סוגר לשים, אם בכלל?

רוני מתוק

זכרונות מהילדות. אח…

שירלי

תודה רבה על כל המתכונים.
האם אפשר להשתמש בריזוטו?

רחלי

אני מכינה ללא סוכר כי כשזה מוכן כל אחד שם סוכר וקינמון לבד וזה טעים מאוד.

אני -דייסת אורז

דייסת אורז