חביתת פיצה
אני כל הזמן מחפשת רעיונות קלים לארוחת ערב או בוקר במיוחד דברים שלא לוקחים יותר מ 5 דקות הכנה.
את החביפיצה המפורסמת שלי אני מכינה כבר שנים זה בעצם שדרוג של החביתה הרגילה עם ירקות וגבינות והכל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
זה שדרוג שאסור לפספס החביתה טעימה בטירוף שונה מהרגיל והילדים מתים עליה, זה מתאים לארוחת בוקר או לארוחת ערב 2 דקות הכנה ולצלחת, זה נראה מקסים בהגשה, ליד ירקות וגבינות סגרתי את ארוחת ערב.
נתתי 2 אפשרויות חביפיצה בסיסית ולמי שרוצה להשקיע תרוצו להכין.
מרכיבים:
ביצה L (עדיף גדולה אבל לא חובה)
קטשופ או רוטב עגבניות
גבינה צהובה / פרמזו מגורדת
מלח – פלפל
תוספות:
זיתים מגולענים
עגבניות שרי פרוסות
בצל חתוך דק
שמפיניון פרוסות דק
הכנות:
1. חביפיצה בסיסית:
לטרוף ביצה עם מלח פלפל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לצקת את הביצה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים.
2. להנמיך את האש למרוח בזריזות קטשופ לפזר גבינה ולכסות, להגביר את האש לטגן עד שהגבינה נמסה ולהגיש.
3. למשקיעים:
להדליק תנור ל 200 מעלות, אחרי שהחביתה מוכנה להוריד מהאש למרוח רוטב עגבניות לפיצה (קצת יותר שווה מקטשופ) לפזר גבינה צהובה ופרמזן, תוספות ולהכניס לתנור ל 5 דקות.
4. לחתוך למשולשים לאכול חם להתענג כמה טעים.
גולשים מכינים וממליצים:
אורטל : "הכנתי, ולא יצא לי מעולה. יצא לי מ-ד-ה-י-ם!!!! תודה ניקי"
נעה : חיפשתי גיוון קל לארוחת הערב… יצא מעולה!!!
שוב תודה רבה לך על שדרוג מטבח שלנו!!!! 🙂 🙂 🙂
גנית : ""ניקי זה רעיון פנטסטי לארוחת ערב !!!
הילדים טרפו וביקשו עוד!!!"