בורקס פיצה
שישי בבוקר אני בלחץ! למה היום הזה כל כך קצר ? אני לא מספיקה כמעט כלום והילדים עוד רגע מגיעים.
הסירים על הכיריים כל הבית מריח טוב, יש עוגה בתנור והבית בבלאגן . מבט מהיר אל השעון ופתאום אני קולטת שלא הכנתי כלום לצהריים. מזל שזכרתי להפשיר בבוקר פילאס אחד. אני מעדיפה שהילדים יאכלו קל בצהריים כי בערב יש ארוחה גדולה. הקיצר יש פילאס במקרר ומה אני עושה איתו ?
זמן הכנה: כ – 20 דקות
מספר מנות: 4 – 5
מרכיבים:
בצק פילאס / עלים
רוטב עגבניות / קטשופ
פטריות קצוצות
עגבניות קצוצות
זיתים קצוצים
תירס
או כל תוספת שאוהבים
פתיתי גבינה צהובה
ביצה טרופה
שומשום
רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח
לערבב
הכנות:
1. לפרוס את הפילאס, בעזרת כוס לקרוץ עיגולים. למרוח רוטב עגבניות על כל עיגול, אפשר קטשופ למי שאוהב.
2. את כל התוספות ולהניח כמות קטנה על כל עיגול, לפזר גבינה צהובה, לקפל לשניים ולהדק בדפנות היטב. להבריש בביצה טרופה, לפזר סומסום
3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.