יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני שאריות תבשילי עוף קלים

ארוחת שאריות – הקומבינה של אמא

21 דצמבר 2014
(Visited 9,683 times, 6 visits today)

ארוחת שאריות - הקומבינה של אמא

אתם מכירים את זה כשנתקעים ואין מה להכין לאכול צריך להתחיל להפשיר דברים ובכלל אין זמן ויש כל כך הרבה דברים לעשות. הילדים אוטוטו צריכים לאכול במקרר יש רק שאריות, מה עושים ?
הילדים קוראים לימים האלה הקומבינה של אמא. קצת מזה וקצת מזה אני מוסיפה עוד משהו ויש ארוחה על השולחן שכולה לקח לי כמה דקות להכין. הילדים מחכים לימים האלה.

מרכיבים:

400 ג' בשר עוף חתוך קטן (שאריות של עוף שנותרו)
בצל בינוני קצוץ
3 תפוחי אדמה חתוכים קטן
200 ג' דלעת חתוכה קטן
2 כוסות פתיתים (שאריות שנותרו) או להכין חצי כוס פתיתים
כף רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לטגן את קוביות תפוחי האדמה עד הזהבה (לבדוק שהם רכים) להוסיף את קוביות הדלעת לטגן כשתי דקות הן מתרככות ולהוסיף את הבצל לטגן ביחד עוד כמה דקות להוסיף את שאריות העוף צ'ילי והפתיתים לטגן עוד כמה דקות ולבדוק טעמים.

ארוחת שאריות - הקומבינה של אמא

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בוקר טוב ניקי,פעם היה מתכון לקומבינה שכלל חזה עוף, אורז ותפוח אדמה, בלי דלעת ועכשיו אני לא מוצאת אותו. הורדת אותו? או שזה אותו מתכון שעבר שינויים? הבן שלי מאוד אהב את המתכון הקודם.תודה מראש.

בוקר טוב ניקי, מה שלומך? אשמח לעזרתך. אני לא אוהבת דלעת ולא צ'ילי. מה לשים במקום? תודה מראש

הי ניקי,
לפני שבוע הכנתי קציצות בקר שפחות הצליחו. הקפאתי אותן יום למחרת והפשרתי היום. בישלתי אותן הערב עם רוטב ותבלינים במטרה להפוך אותן מחר בצהריים ללזנייה הבשרית שלך (שנטרפת אצלנו). האם יש סכנה תברואתית כלשהי? הבשר בושל לקציצות, הוקפא, הופשר, הפך לרוטב, ישהה במקרר הלילה, ומחר יבושל כלזנייה? תודה רבה

היי רציתי לשאול יש לי סיר פסטה שנשארה מה אפשר לעשות איתה?

לילה טוב
נשאר לי חזה עוף בתיבול של שווראמה משבת. זה יתאים?

את התפוא לטגן בשמן זית או קנולה?
כמה זמן לטגן בערך?

ועוד שאלה….
זה יכול ללכת גם עם אורז או בורגול או חיטה במקום פתיתים?