נגיסי תירס וגבינות
תמיד כשאני מכינה את הנגיסי תירס חושבים שזה קנוי, אף אחד לא מאמין לי כשאני אומרת שהכנתי את זה לבד בבית.
רגע זה אמור להחמיא לי ? הרי אין כמו להכין בבית ולא לקנות אתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה. אני שמה ערימה גדולה במרכז השולחן ואיך שהנגיסים האלה נחטפים מהר. הגבינה צהובה נמסה בפנים ונותנת טעם נהדר.
תכפילו בעצם תשלישו זה מתכון פיצוץ!
16 יחידות
מרכיבים:
400 ג' תירס (2 כוסות)
2 ביצים גדולות
100 ג' גבינה צהובה מגורדת (כוס)
3 כפות שמן (לעיסה)
140 ג' קמח (כוס)
250 ג' גבינת טוב טעם (גבינה ללא נוזלים)
או גבינת 5% ללא נוזלים (הסבר לגבי כמויות ואיך מכינים למטה)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
ביצה טרופה
פירורי לחם
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים ולהקפיא ל 20 דקות, ליצור אצבעות עבות לקרר כ 30 דקות.
2. לטרוף ביצה לטבול את הנגיסים ולצפות עם פירורי לחם.
3. לשים במחבת 4 כפות שמן ולטגן את הנגיסים עד שהם מזהיבים יפה.
4. אפשרות לאפות:
לשמן טוב נייר אפייה לסדר את הנגיסים ולאפות כ 20 – 25 דקות צד אחד להפוך ולאפות עוד 10 – 15 דקות.
סינון גבינה 9%:
לשפוך את הגבינה לתוך טטרה / חולצת טריקו / נייר סופג כמה שכבות לשים במסננת ל 5 – 6 שעות לתת לנוזלים לצאת כמה שיותר.
450 ג' גבינה לבנה 9% ואחרי סינון יש קצת יותר מ 200 ג' גבינה.
גולשים מכינים וממליצים:
אופיר : "הכנתי לשבת ויצא פשוט מדהים חלק מהאורחים אפילו לקחו כמה הביתה תודה רבה על המתכון!"
אפרת : "בסוף ויתרתי על שנת הצהריים ועשיתי לפי ההוראות במדויק ויצא מעולה. תודה רבה"