בולונז פתיתים
אין על מתכונים פשוטים וקלים אני מאוד משתדלת להכין אוכל טרי יום יום חשוב לי שהילדים יאכלו אוכל טוב ומה הסוד ?
יוצא לי לשוחח עם הרבה אימהות שמאוד מתקשות בעניין, למי יש כוח להתעסק עם בישולים בסיומו של יום ארוך ?
והסוד ? אני בוחרת מתכונים קלים שימו לב כל האתר הזה עומד לרשותי ולרשותכם החוכמה היא לבחור מתכונים שזמן ההכנה קצר והמצרכים זמינים וגם כמה שפחות כלים בצורה הזאת אני מתקתקת צהריים תוך 15 – 20 דקות.
קחו לדוגמא את המתכון הזה בולונז שהחלפתי את הפסטה בפתיתים (פחות פחמימות מפסטה) וקיבלתי בשר טחון עם פתיתים הרוטב של הבשר מעולה עם טעמים שהילדים אוהבים הרוטב קיבל באהבה את הפתיתים ועטף אותו מכל הכיוונים.
זמן הכנה קצר משם אני מעבירה לקערות בולונז פתיתים חם טעים ופשוט.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר בקר טחון – צלעות
2 כוסות פתיתים כל סוג שאוהבים
בצל חתוך קטן
כפית שום כתוש
2 גזרים מגורדים גס
3/4 כוס מים
כף גדושה רוטב קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית גדושה פפריקה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה / סוטאז' עם 3 – 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל על אש בינונית עד שהוא מזהיב קלות, להוסיף את השום הכתוש והגזר המגורד.
2. לטגן 2 – 3 דקות הגזר מעט מתרכך, להוסיף את הבשר אני מציעה מראש לפורר אותו עם הידיים ואז להוסיף אותו למחבת לערבב ולטגן עד שהבשר משנה את הצבע להקפיד לפורר את הגושים כמה שיותר (מעצבן לאכול גושים).
3. להוסיף את המים, צ'ילי, קטשופ והתבלינים לבשל על אש בינונית בעבוע עדין כ 15 דקות מידי פעם לערבב ולקראת הסוף לבדוק טעמים.
4. במהלך הבישול של הבשר להכין את הפתיתים לפי ההוראות להוסיף בסיום לבשר לערבב כדקה שתיים על האש לוודא שהרוטב עוטף את כל הפתיתים שיספגו יפה את הטעמים.
5. להעביר לקערות חם ולקרוא לילדים תסמכו עליי לא יישאר כלום.
נאגטס פיצוץ! חטיפי עוף מעולים פי מיליון יותר טובים ממקדונלדס
גולשים מכינים וממליצים:
שגיא : "את מלווה אותי כבר כמה שנים במטבח. תודה.
מסתבר שהילד ממש ממש אוהב את התבשיל, אפילו יותר ממה שדמיינתי, כי הוא פשוט המציא לו שם ושאל…
"אפשר בבקשה פתיתונז?"
פשוט תודה"
אסי : "חזרתי להודות לך מכל הלב . יצא מעולה."