אפונה וגזר ברוטב אדום
אני חובבת מתכונים קלים, בינינו למי יש זמן להשקיע במתכונים מסובכים שלא בטוח שמישהו ירצה לאכול. אפונה וגזר ברוטב זה פשוט כמו שזה נשמע. לפעמים לא יאמן איך מכמה דברים שיש במזווה אפשר להכין דברים טובים. הרוטב כאן נפלא ותמיד יש לי בהקפאה אפונה וגזר לשעת הצורך.
אורז לבן מעל לשים את האפונה וגזר וזה פשוט נהדר. תמיד כשאני מכינה את המתכון הזה אני חוזרת לילדות גדלתי על המתכון הזה ואני ממשיכה איתו הלאה לדור הבא.
מרכיבים:
2 כוסות אפונה וגזר
בצל בינוני
2 שיני שום שמנמנות
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פפריקה חריפה
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב, לחתוך את השום ולהוסיף לבצל לטיגון של שתי דקות.
2. להוסיף רסק, סילאן, תבלינים ומים לבשל כמה דקות להרתיח לבשל דקה שניים ולהוסיף את האפונה והגזר, לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בשימורים או בקפואים, אפשר להכין יום מראש ואפילו יומיים, מומלץ להגיש עם אורז לבן זה שילוב נהדר. לא אוהבים גזר ? אפשר לשים רק אפונה.
אפונה וגזר הם שילוב נהדר של קטניה וירק.
הקטניות הן בעיניי אחד מאוצרות הטבע שאנחנו לא מרבים להוסיף לתפריט וחבל.. תתחילו כבר מהיום. יש בהם כל כך הרבה טוב: סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, פחמימות מורכבות ו.. חלבון מדהים שכאשר הוא נפגש עם דגנים (אורז, בורגול, קוסקוס, תירס, לחם, קינואה, כוסמת) הוא משלים יחד איתם לחלבון איכותי שדומה לחלבון מן החי. על זה בדיוק מתבסס כל העיקרון של תפריט צמחוני- שילוב קטניות ודגנים!
גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "רק רציתי לומר שיצא מעדן!!!
הילדים טרפו!!!"
אורית : "וואוווו
כבר המון המון זמן אני מנסה למצוא מתכון מוצלח לתוספת הזו.
ניקי – את אלופה!
כמעט סיר שלם חוסל ברגע זה.."
יעל : "רק רציתי לעדכן שיצא מצויין,
גירדו את תחתית הסיר…."