אפונה וגזר ברוטב אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אפונה וגזר ברוטב אדום

זה מתכון קלאסי לילדים וזה שדרוג נהדר לאורז לבן אני מאוד אוהבת להכין את זה להגיש עם בסמטי ועכשיו תדמיינו את הביס כן זה טעים.
לקח לי פחות מ 10 דקות וזה היה מוכן הוספתי ליד  שניצל ליד ויש לי ארוחת צהריים. לפעמים לא צריך להסתבך מתכונים קלים שעושים את הילדים שלי מאושרים אני לא צריכה יותר מזה.

מרכיבים:

4 כוסות אפונה וגזר
בצל בינוני
כפית שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב.

2. להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהאפונה וגזר לבשל שתיים שלוש דקות, להוסיף את האפונה והגזר לבשל 10 – 15 דקות.

*3. מומלץ להגיש עם אורז לבן, הוא מתאים בצורה נפלאה לאפונה והגזר.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בקפואים או בקופסאות שימורים, אפשר להכין יום קודם.

77378 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אפונה וגזר ברוטב אדוםאפונה וגזר ברוטב אדום

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “רק רציתי לומר שיצא מעדן!!!
הילדים טרפו!!!”

אורית : “וואוווו
כבר המון המון זמן אני מנסה למצוא מתכון מוצלח לתוספת הזו.
ניקי – את אלופה!
כמעט סיר שלם חוסל ברגע זה..”

יעל : “רק רציתי לעדכן שיצא מצויין,
גירדו את תחתית הסיר….”

142
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמר

ממש טעים הילדים שלי טרפו את זה, אוי וכמה שהתיבלון מדויק חבל על הזמן..

יולי

היי ניקי. אפשר להכין את אותו רוטב אבל רק עם אפונה?

קרן

היי ניקי…
קודם כל תרשי לי לפרגן על האפליקציה הגאונית הזאת !!!
בזכותך התחלתי לבשל מטעמים 🙂

שאלה קטנה…
בבישול זה קריטי להוסיף קמח רגיל ולא קמח תופח ? סליחה על הבורות… פשוט לא יודעת מתי צריך רגיל ומתי לא

ענת

הכנתי לשבת, חוסל עוד לפני…:-)
תודה!

מלכי

היי ניקי. בהמשך לשאלה של יהודית..אפשר להשתמש ברוטב הזה גם לקציצות הודו?
(זה פשוט רוטב מנצח..!)

יהודית

הי ניקי, האם ניתן להכניס לכאן קציצות בשר? אם כן, מאיזה סוג של בשר טחון מומלץ כדי שיצא רך?
תודה רבה

עדן

במידה ואני עושה רק קופסא אחת של שימורים וזה יוצא נגיד 2 כוסות איך אני מתבלנת? אותו דבר כמו שרשום? וכמה?

1 3 4 5 6 7 10