פשטידת שוקולד
הייתם מאמינים שאני מכינה את הפשטידה הזאת כבר 15 שנה ? כשרועי נולד חיפשתי משהו שתינוק יכול להחזיק ביד מבלי שהוא יפרק אותו לחתיכות ואחרי הרבה ניסיונות הגעתי לפשטידה הזאת.
לומר שהילדים שלי מטורפים על הפשטידה הזאת ? זה יותר מזה.
יש המון זיכרונות ילדות בפשטידה הזאת שמלווה אותי כבר הרבה שנים. דרך אגב רועי בן 16 היום והוא עדיין מאוד אוהב את הפשטידה הזאת.
זה אחד המתכונים הכי קלים שיש, מערבבים עם כף לא צריך אפילו מיקסר והיא הכי פשוטה שיש.
תבנית 30X20
מרכיבים:
500 ג' גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 200 ג'
140 ג' קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
150 ג' כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות סוכר וניל
2 ביצים
כף גדושה אבקת שוקולית
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים בקערה את כל המצרכים חוץ מהאבקת שוקולית, לערבב לבלילה אחידה.
3. להוציא 5 כפות מהבלילה לקערה נפרדת להוסיף לקערה את האבקת שוקולית ולערבב לבלילה אחידה.
4. להעביר לתבנית את הבלילה הבהירה ולשטח באופן שווה, מעל להזליף את הבלילה הכהה לערבב מעט עם סכין, להרים את הבלילה מלמטה למעלה, הבלילה אמורה להראות משוישת, חשוב לא להגזים.
5. לאפות 45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת האמצע מעט נע, לקרר כמה שעות לפני שחותכים.
כדאי לדעת ש…
הפשטידה נשמרת מספר ימים במקרר, היא יוצאת מהתנור באותו גובה שהיא נכנסה אליו, אפשר להשתמש בגבינה 5%.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : הכנתי את הפשטידה יצא פשוט מדהים!! כבר חוסלה.
כמו כן הכנתי היום לבעלי את מרק השעועית עם הירקות וכל המשפחה פשוט התענגה (הכנתי כמויות כפולות..) מדהים תודה
שם : שלום ניקי, מתכון שני שלך שאני אופה ונהנית ממנו. רק אלוהים יודע איך לא חיסלתי את כל התבנית.
שם : טעים חבל על הזמן! בשבוע אחד הכנתי 3 פשטידות שוקולד מדהימות! תודה רבה ניקי!
שם : שוס! במיוחד אחרי יום במקרר! 🙂
מיכל : "עשיתי אתמול פשוט מעולה הילדים שמחו עד השמיים"
טל : "הילדים מעולפים על זה ! וגם אמא שלי 🙂 תודה ניקי מתכון מושלם"