פשטידת שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת שוקולד

פשטידת שוקולד

הייתם מאמינים שאני מכינה את הפשטידה הזאת כבר 15 שנה ? כשרועי נולד חיפשתי משהו שתינוק יכול להחזיק ביד מבלי שהוא יפרק אותו לחתיכות ואחרי הרבה ניסיונות הגעתי לפשטידה הזאת.
לומר שהילדים שלי מטורפים על הפשטידה הזאת ?  זה יותר מזה.
יש המון זיכרונות ילדות בפשטידה הזאת שמלווה אותי כבר הרבה שנים. דרך אגב רועי בן 16 היום והוא עדיין מאוד אוהב את הפשטידה הזאת.
זה אחד המתכונים הכי קלים שיש, מערבבים עם כף לא צריך אפילו מיקסר והיא הכי פשוטה שיש.

תבנית 30X20

מרכיבים:

500 ג’  גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 200 ג’
140 ג’ קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
150 ג’ כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות סוכר וניל
2 ביצים
כף גדושה אבקת שוקולית

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשים בקערה את כל המצרכים חוץ מהאבקת שוקולית, לערבב לבלילה אחידה.

3. להוציא 5 כפות מהבלילה לקערה נפרדת להוסיף לקערה את האבקת שוקולית ולערבב לבלילה אחידה.

4. להעביר לתבנית את הבלילה הבהירה ולשטח באופן שווה, מעל להזליף את הבלילה הכהה לערבב מעט עם סכין, להרים את הבלילה מלמטה למעלה, הבלילה אמורה להראות משוישת, חשוב לא להגזים.

5. לאפות 45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת האמצע מעט נע, לקרר כמה שעות לפני שחותכים.

כדאי לדעת ש…
הפשטידה נשמרת מספר ימים במקרר, היא יוצאת מהתנור באותו גובה שהיא נכנסה אליו, אפשר להשתמש בגבינה 5%.

35665 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת שוקולדפשטידת שוקולדפשטידת שוקולד

פשטידת שוקולדפשטידת שוקולדפשטידת שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה יצא פשוט מדהים!! כבר חוסלה.
כמו כן הכנתי היום לבעלי את מרק השעועית עם הירקות וכל המשפחה פשוט התענגה (הכנתי כמויות כפולות..) מדהים תודה

שם : שלום ניקי, מתכון שני שלך שאני אופה ונהנית ממנו. רק אלוהים יודע איך לא חיסלתי את כל התבנית.

שם : טעים חבל על הזמן! בשבוע אחד הכנתי 3 פשטידות שוקולד מדהימות! תודה רבה ניקי!

שם : שוס! במיוחד אחרי יום במקרר! 🙂

מיכל : “עשיתי אתמול פשוט מעולה הילדים שמחו עד השמיים”

טל : “הילדים מעולפים על זה ! וגם אמא שלי 🙂 תודה ניקי מתכון מושלם”

465
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

הצלחת להוציא אותי מהמיטה על הבוקר…
הפשטידה כבר בתנור ואני מחכה כבק לשלוח לך תמונה של רוני אוכלת אותה. ❤❤❤

נירה

פשטידה/עוגה מצוינת. השתמשתי בגבינה 5% מסוננת (כ-420 גרם אחרי סינון), שמתי פחות מחצי כוס סוכר ויצא במתיקות מושלמת לטעמי. כמו כן השתמשתי בקמח מלא (כוס פחות שתי כפות) ובמקום שוקולית שמתי כ-5 קוביות שוקולד מריר מומס. לא מפסיקה ליישר (-:

אירה

היי ניקי, הכנתי את הפשטידה אבל היא יצאה לי אפויה למעלה ותפחה. לא שמתי קמח תופח אלא רק אבקת אפיה כמו שכתבת. את יודעת מה יכולה להיות הסיבה לזה?

רחל

הי ניקי
רציתי להגיד לך שמאז שיש לי את האפליקציה שלך המטבח שלי שודרג בכמה רמות!!
ואני מקבלת מלא מחמאות.
תודה רבה!!
רציתי לשאול – זו פשטידה ולא עוגה? אפשר להגיש את זה כמנה בארוחה חלבית?
תודה רבה!!!

ליטל

היי ניקי מה זה אומר “להעביר את הבלילה מלמטה למעלה”?

ענבר

היי ניקי
האם זה מתאים לתבנית a4 ?

הילה

הי ניקי את חושבת שאפשר להחליף את השמנת החמוצה באשל? תודה