פשטידת שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת שוקולד

פשטידת שוקולד

הייתם מאמינים שאני מכינה את הפשטידה הזאת כבר 15 שנה ? כשרועי נולד חיפשתי משהו שתינוק יכול להחזיק ביד מבלי שהוא יפרק אותו לחתיכות ואחרי הרבה ניסיונות הגעתי לפשטידה הזאת.
לומר שהילדים שלי מטורפים על הפשטידה הזאת ?  זה יותר מזה.
יש המון זיכרונות ילדות בפשטידה הזאת שמלווה אותי כבר הרבה שנים. דרך אגב רועי בן 16 היום והוא עדיין מאוד אוהב את הפשטידה הזאת.
זה אחד המתכונים הכי קלים שיש, מערבבים עם כף לא צריך אפילו מיקסר והיא הכי פשוטה שיש.

תבנית 30X20

מרכיבים:

500 ג’  גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 200 ג’
140 ג’ קמח (כוס)
כפית אבקת אפייה
150 ג’ כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות סוכר וניל
2 ביצים
כף גדושה אבקת שוקולית

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשים בקערה את כל המצרכים חוץ מהאבקת שוקולית, לערבב לבלילה אחידה.

3. להוציא 5 כפות מהבלילה לקערה נפרדת להוסיף לקערה את האבקת שוקולית ולערבב לבלילה אחידה.

4. להעביר לתבנית את הבלילה הבהירה ולשטח באופן שווה, מעל להזליף את הבלילה הכהה לערבב מעט עם סכין, להרים את הבלילה מלמטה למעלה, הבלילה אמורה להראות משוישת, חשוב לא להגזים.

5. לאפות 45 דקות או עד שהבלילה מתייצבת האמצע מעט נע, לקרר כמה שעות לפני שחותכים.

כדאי לדעת ש…
הפשטידה נשמרת מספר ימים במקרר, היא יוצאת מהתנור באותו גובה שהיא נכנסה אליו, אפשר להשתמש בגבינה 5%.

38573 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת שוקולדפשטידת שוקולדפשטידת שוקולד

פשטידת שוקולדפשטידת שוקולדפשטידת שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה יצא פשוט מדהים!! כבר חוסלה.
כמו כן הכנתי היום לבעלי את מרק השעועית עם הירקות וכל המשפחה פשוט התענגה (הכנתי כמויות כפולות..) מדהים תודה

שם : שלום ניקי, מתכון שני שלך שאני אופה ונהנית ממנו. רק אלוהים יודע איך לא חיסלתי את כל התבנית.

שם : טעים חבל על הזמן! בשבוע אחד הכנתי 3 פשטידות שוקולד מדהימות! תודה רבה ניקי!

שם : שוס! במיוחד אחרי יום במקרר! 🙂

מיכל : “עשיתי אתמול פשוט מעולה הילדים שמחו עד השמיים”

טל : “הילדים מעולפים על זה ! וגם אמא שלי 🙂 תודה ניקי מתכון מושלם”

471
תגובות

  הרשם  
עדכן
בת-שבע

טעים ומומלץ. קל להכין. בעלי התלהב. הילדה הסכימה לטעום (זו מחמאה גדולה).

אמיר

אולי במקום קמח תופח .. קמח רגיל ? וככה תשאר יותר קרמית ?

מיכל

שלום ניקי,

המתכון נראה ממש נחמד, ויש לי שתי שאלות:
1. כמה שמנת חמוצה צריך?
2. צריך אבקת אפיה? כי בתגובות אחרות היא מוזכרת אבל במתכון לא…

תודה רבה!

שם

ניקי היקרה.הרבה זמן לא הייתי..הפשטידה החזירה לי את החשק לבישולים.פשוט נהדרת.הקטנטנים שלי טרפו והאמת גם אנחנו. תודה רבה.

שם

הי ניקי , ערב טוב 🙂
שמתי כפית אבקת אפיה על כוס קמח, זה יותר מידי??

שם

הכנתי את העוגה/פשטידה בלי התחתחת כפי ששאלתי אותך ויצא פשוט מעדן!!!
זה היה תוספת לכבוד ההורים של היומלדת שחגגנו וכולם שיבחו והתלהבו, הכנתי אותה שוב פעם למשפחה בבית כי היא התחסלה די מהר…מתכון קל והתוצאה פשוט טעימה חם או קר. תודה לך ניקי 🙂