בשר טחון עם פתיתים - ארוחה בסיר אחד
בשר טחון עם פתיתים מתכון קלאסי לארוחת צהריים אחד המתכונים שילדים הכי אוהבים זה השילוב של השניים קשה למצוא ילד או מבוגר שיגיד לזה לא, הבונוס של המתכון (כי חייב להיות בונוס) הפתיתים והבשר מתבשלים ביחד.
למי אין פתיתים במזווה ובשר טחון בהישג יד ? אלו מצרכים שיש לכל אחד שמבשל צהריים על בסיס יומי, ארוחה בסיר אחד הפתיתים סופגים את כל הטעמים של הבשר וביחד זה פגז, הכנתי לאביב לצהריים הוא ניקה המחבת וביקש עוד.
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' בשר בקר טחון
100 ג' חזה עוף טחון / בקר
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס פתיתים (כל סוג שמעדיפים)
1/3 כוס מים + 3/4 כוס מים
תבלינים:
שליש כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שאטה טחון / חצי כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
מעט סוכר
3/4 כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את שיני השום ולטגן עוד 2 דקות.
2. לפורר את הבשר להוסיף למחבת לטגן עם הבצל תוך כדי פירור הגושים להוסיף תבלינים ושליש כוס מים.
3. לבשל כדקה להוסיף את הפתיתים ואת המים שנותרו להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל כ 10 דקות להשאיר מכוסה עוד 10 דקות מידי פעם לערבב לאזן טעמים.