פשטידת תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תירס

פשטידת תירס

זאת אחת הפשטידות הכי קלות שהכנתי והכי אהובות. הילדים מאוד אוהבים לאכול אותה, הגבינות נותנות טעם נהדר הכל בקערה אחת לערבב ולהעביר לתנור,
10 דקות הכנה והפשטידה נכנסת לתנור. היא מוכנה כשהיא זהובה ויש ריח טוב במטבח. פשטידה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

אינגליש קייק / תבנית קוטר 18

מרכיבים:

2 כוסות תירס
בצל גדול
25 ג` חמאה
4 כפות שמן
100 ג` גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול
פלפל  לבן
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם השמן והחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים לתבל, לשמן את התבנית ולפזר מעט פירורי לחם בתחתית,  להעביר את העיסה לתבנית. להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות, הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

הוגש עם חצילים ברוטב עגבניות, סלט ירוק ולביבות ירק מטוגנות

כדאי לדעת ש…
אם רוצים פשטידה גדולה יותר להכפיל כמויות, אפשר להחליף את השמנת בקוטג’ או שמנת חמוצה, זה מסוג הפשטידות שפרווה לא מתאים כאן, ניתן להקפיא, אפשר להשתמש בתירס משימורים או או בתירס קפוא, הוספתי חצי כוס זיתים פרוסים.

308995 צפיות 160 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תירספשטידת תירספשטידת תירס

לביבות ירקפשטידת תירס

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : “הכנתי עם קוטג’ במקום שמנת וללא חמאה ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות 🙂 תודה

ליב : “הכנתי לילדים ולא האמנתי איך הם טרפו!! מומלץ מאוד!!”

שירה : “אין מילים!!! כמה פשוט ככה טעים”

ורוניקה : “ניקי המדהימה,
כרגיל הכנתי את הפשטידה וזה מתכון מנצח ללא ספק.”

מיה : “יש לי ילד בן 4 לא אכלן בכלל. אתמול הכנתי את הפשטידת תירס (הוספתי פטריות) והתגובה היתה : “יאמ אמא!!” וכל 2 מנות :)”

סמדר : “הצלחה מסחררת! הכנתי בפיירקס בינוני ועם שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול. קל וטעים. התינוקת ובעלי טרפו. וגם אני ;)”

דיאנה : “יצא מעולה!! האורחים לא השאירו פירור!
תודה רבה”

נטע לי : “יצא ממש טעים! בעלי מת על זה. במקום גבינה צהובה שמתי 3 כפות של קוביות בולגרית 5% יצא טעים בטירוף!”

482
תגובות

  הרשם  
עדכן
צול

סליחה על הבורות אבל מה ההבדל בין שמנת לבישול ושמנת להקצפה? שתיהן לא מתוקות… אם אכין עם שמנת להקצפה מה יקרה?

מור

לא חסר קמח?

שם

מעייין (לא רשום) | 31.08.2011 – 18:30
נראה מצויין!! תודה שתמיד את פותרת את ההתלבטויות ונותנת רעיונות מעולים וקלים! מאוד אוהבת את האתר שלך !!

מיה77

רעיון נהדר, טעם נפלא 🙂 בעלי, בתי בת השנה ובני בן השנתיים חיסלו בהנאה 🙂
תודה ניקי 🙂

בר

היי ניקי את מדהימה. פשטידה מדהימה ומאד טעימה. גיסי תמיד מבקש אותה לפני שמגיע. בפעם הראשונה היה תירס במקפיא ולא בקופסא אז הוספתי אחרי הפשרה לטיגון קצר עם הבצל… וזה משדרג…טוב, עוגת תפוז ושוקולד שלך בתנור ממממ איזה ריח שבת שלום

הילה

היי ניקי,
אפשר להקפיא את הפשטידה?
ואותה השאלה גם לשבלולי פיצה ממלאווח..
ותודה על כל המתכונים- הכל יוצא נהדר!

שם

אסתי.ו. (לא רשום) | 23.03.2012 – 16:53
שלום ניקי,הכנתי לימולדת של הבת, כל החברים המוזמנים(נוער בוגר)נהנו ובאה אחת הבנות להגיד לי שהפשטידה טעימה יותר משאמא שלה מכינה,אפילו בת היומולדת אמרה שאכין לה שוב כי היא היתה טעימה, מתחלקת איתך במחמאות, אחרי הכל מגיע לך.נהנת להכין ממתכוניך.בברכה,אסתי.

1 2 3 30