פשטידת תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תירס

פשטידת תירס

זאת אחת הפשטידות הכי קלות שהכנתי והכי אהובות. הילדים מאוד אוהבים לאכול אותה, הגבינות נותנות טעם נהדר הכל בקערה אחת לערבב ולהעביר לתנור,
10 דקות הכנה והפשטידה נכנסת לתנור. היא מוכנה כשהיא זהובה ויש ריח טוב במטבח. פשטידה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

אינגליש קייק / תבנית קוטר 18

מרכיבים:

2 כוסות תירס
בצל גדול
25 ג` חמאה
4 כפות שמן
100 ג` גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול
פלפל  לבן
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם השמן והחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים לתבל, לשמן את התבנית ולפזר מעט פירורי לחם בתחתית,  להעביר את העיסה לתבנית. להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות, הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

הוגש עם חצילים ברוטב עגבניות, סלט ירוק ולביבות ירק מטוגנות

כדאי לדעת ש…
אם רוצים פשטידה גדולה יותר להכפיל כמויות, אפשר להחליף את השמנת בקוטג’ או שמנת חמוצה, זה מסוג הפשטידות שפרווה לא מתאים כאן, ניתן להקפיא, אפשר להשתמש בתירס משימורים או או בתירס קפוא, הוספתי חצי כוס זיתים פרוסים.

312896 צפיות 141 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תירספשטידת תירספשטידת תירס

לביבות ירקפשטידת תירס

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : “הכנתי עם קוטג’ במקום שמנת וללא חמאה ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות 🙂 תודה

ליב : “הכנתי לילדים ולא האמנתי איך הם טרפו!! מומלץ מאוד!!”

שירה : “אין מילים!!! כמה פשוט ככה טעים”

ורוניקה : “ניקי המדהימה,
כרגיל הכנתי את הפשטידה וזה מתכון מנצח ללא ספק.”

מיה : “יש לי ילד בן 4 לא אכלן בכלל. אתמול הכנתי את הפשטידת תירס (הוספתי פטריות) והתגובה היתה : “יאמ אמא!!” וכל 2 מנות :)”

סמדר : “הצלחה מסחררת! הכנתי בפיירקס בינוני ועם שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול. קל וטעים. התינוקת ובעלי טרפו. וגם אני ;)”

דיאנה : “יצא מעולה!! האורחים לא השאירו פירור!
תודה רבה”

נטע לי : “יצא ממש טעים! בעלי מת על זה. במקום גבינה צהובה שמתי 3 כפות של קוביות בולגרית 5% יצא טעים בטירוף!”

484
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

היי ניקי פעם ראשונה בארת כבר לקחתי מתכונים שנראים מאוד מענינים בתי הקטנה ביום שבת בת שנה והזמנתי כ20 איש לארוחת ערב חלהים ואני עושה גם את המתכון הנ”ל+לביבות בטטות אפויות + קיש בצל ועגבנות +תפוא מוקרם יש עוד המלצות של מתוכנים שתוכלי להפנות אותי אליהם שמומלצים לאירוח

חגית

הי ניקי,
אפשר להכין את זה בלי הגבינה צהובה?
להוסיף קוטג’ או דנונה – מיותר?
תודה

אני

הי ניקי, חג שמח. באמצע ההכנה גיליתי שאין לי פירורי לחם. יש דרך לשים משהו במקוםן???

שלי

בוקר טוב ניקי
רציתי לדעת אם את חצי הכוס של הפרורי לחם שמים בבלילה או שמפזרים על התבנית ואז שופכים את הבלילה ?
אשמח שתעני במהרה

יפית

ועוד שאלה-אין לי מרק עוף פרווה.
מה אפשר במקום?

יפית

היי ניקי..
אם אני אשים שמנת מתוקה ירגישו ממש מתיקות?
כי לא ניראה לי פטידה מתוקה.

אלינור אורן

הי ניקי, אני מחפשת מתכון לפשטידה למסיבת הסיום של הקטנצ’יק. מה גודל התבנית?