פשטידת תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תירס

פשטידת תירס

זאת אחת הפשטידות הכי קלות שהכנתי והכי אהובות. הילדים מאוד אוהבים לאכול אותה, הגבינות נותנות טעם נהדר הכל בקערה אחת לערבב ולהעביר לתנור,
10 דקות הכנה והפשטידה נכנסת לתנור. היא מוכנה כשהיא זהובה ויש ריח טוב במטבח. פשטידה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

אינגליש קייק / תבנית קוטר 18

מרכיבים:

2 כוסות תירס
בצל גדול
25 ג` חמאה
4 כפות שמן
100 ג` גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול
פלפל  לבן
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם השמן והחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים לתבל, לשמן את התבנית ולפזר מעט פירורי לחם בתחתית,  להעביר את העיסה לתבנית. להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות, הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

הוגש עם חצילים ברוטב עגבניות, סלט ירוק ולביבות ירק מטוגנות

כדאי לדעת ש…
אם רוצים פשטידה גדולה יותר להכפיל כמויות, אפשר להחליף את השמנת בקוטג’ או שמנת חמוצה, זה מסוג הפשטידות שפרווה לא מתאים כאן, ניתן להקפיא, אפשר להשתמש בתירס משימורים או או בתירס קפוא, הוספתי חצי כוס זיתים פרוסים.

312901 צפיות 146 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תירספשטידת תירספשטידת תירס

לביבות ירקפשטידת תירס

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : “הכנתי עם קוטג’ במקום שמנת וללא חמאה ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות 🙂 תודה

ליב : “הכנתי לילדים ולא האמנתי איך הם טרפו!! מומלץ מאוד!!”

שירה : “אין מילים!!! כמה פשוט ככה טעים”

ורוניקה : “ניקי המדהימה,
כרגיל הכנתי את הפשטידה וזה מתכון מנצח ללא ספק.”

מיה : “יש לי ילד בן 4 לא אכלן בכלל. אתמול הכנתי את הפשטידת תירס (הוספתי פטריות) והתגובה היתה : “יאמ אמא!!” וכל 2 מנות :)”

סמדר : “הצלחה מסחררת! הכנתי בפיירקס בינוני ועם שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול. קל וטעים. התינוקת ובעלי טרפו. וגם אני ;)”

דיאנה : “יצא מעולה!! האורחים לא השאירו פירור!
תודה רבה”

נטע לי : “יצא ממש טעים! בעלי מת על זה. במקום גבינה צהובה שמתי 3 כפות של קוביות בולגרית 5% יצא טעים בטירוף!”

484
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורנית

היי ניקי
חג שמח ותודה על כל ההשקעה בנו. ממש לא מובן מאליו.
רציתי לשאול האם אפשר להכין את הפשטידה לפסח
עם קמח מצה/ קמח תפוח אדמה?

ענבל

הכנתי את הפשטידה הזאת למפגש משפחתי אתמול (הם הודיעו לי שאני חייבת להביא את פשטידת התירס הטעימה שלי), כבר לא נעים לי…אני מקבלת על הפשטידה הזאת כל כך הרבה מחמאות (: הן צריכות להגיע אלייך. הזכרתי אותך אתמול שזה מתכון שלך ושכמה שהוא פשוט ככה טעים. תודה ניקי שבזכותך כיף לבשל והמתכונים פשוט מוצלחים!

עדי בן דוד

היי ניקי,
אני בדרך כלל משתמשת בקמח רגיל ,אז עפ”י המתכון אם אני משתמש בחצי כוס קמח.
כמה עלי להשתמש באבקת אפייה.?
תודה מראש .
ושבוע מקסים

סילבי כהן

היי איזה כמות צריך בשביל תבנית שקעים 12? רגילה או כפולה? תודה

יהודית

הי ניקי
מה אפשר במקום שמנת לבישול? חלב אולי??

ורד ב. פ.

הי ניקי. הפשטידה יצאה הרגע מהתנור. נראית ומריחה נהדר. אני צריכה אולה למחרתיים בבוקר למסיבת יום המשפחה בגן. השאלה – מה עדיף: מקרר או מקפיא…? תודה מראש

אוריה

הי ניקי אני צריכה כמות כפולה לגן לתבנית a4. פשוט להכפיל כמויות? ואם כן האם אפשר גביע שמנת 1 וגביע קוטג 1? מה הכוונה בכוסות תירס? מה הגודל? שימורים קטן? תודה מראש את נהדרת