פשטידת תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תירס

פשטידת תירס

זאת אחת הפשטידות הכי קלות שהכנתי והכי אהובות. הילדים מאוד אוהבים לאכול אותה, הגבינות נותנות טעם נהדר הכל בקערה אחת לערבב ולהעביר לתנור,
10 דקות הכנה והפשטידה נכנסת לתנור. היא מוכנה כשהיא זהובה ויש ריח טוב במטבח. פשטידה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

אינגליש קייק / תבנית קוטר 18

מרכיבים:

2 כוסות תירס
בצל גדול
25 ג` חמאה
4 כפות שמן
100 ג` גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול
פלפל  לבן
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם השמן והחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים לתבל, לשמן את התבנית ולפזר מעט פירורי לחם בתחתית,  להעביר את העיסה לתבנית. להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות, הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

הוגש עם חצילים ברוטב עגבניות, סלט ירוק ולביבות ירק מטוגנות

כדאי לדעת ש…
אם רוצים פשטידה גדולה יותר להכפיל כמויות, אפשר להחליף את השמנת בקוטג’ או שמנת חמוצה, זה מסוג הפשטידות שפרווה לא מתאים כאן, ניתן להקפיא, אפשר להשתמש בתירס משימורים או או בתירס קפוא, הוספתי חצי כוס זיתים פרוסים.

308994 צפיות 159 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תירספשטידת תירספשטידת תירס

לביבות ירקפשטידת תירס

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : “הכנתי עם קוטג’ במקום שמנת וללא חמאה ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות 🙂 תודה

ליב : “הכנתי לילדים ולא האמנתי איך הם טרפו!! מומלץ מאוד!!”

שירה : “אין מילים!!! כמה פשוט ככה טעים”

ורוניקה : “ניקי המדהימה,
כרגיל הכנתי את הפשטידה וזה מתכון מנצח ללא ספק.”

מיה : “יש לי ילד בן 4 לא אכלן בכלל. אתמול הכנתי את הפשטידת תירס (הוספתי פטריות) והתגובה היתה : “יאמ אמא!!” וכל 2 מנות :)”

סמדר : “הצלחה מסחררת! הכנתי בפיירקס בינוני ועם שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול. קל וטעים. התינוקת ובעלי טרפו. וגם אני ;)”

דיאנה : “יצא מעולה!! האורחים לא השאירו פירור!
תודה רבה”

נטע לי : “יצא ממש טעים! בעלי מת על זה. במקום גבינה צהובה שמתי 3 כפות של קוביות בולגרית 5% יצא טעים בטירוף!”

482
תגובות

  הרשם  
עדכן
עירית

היי
אין לי שמנת לבישול בבית
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום?
אנחנו אחרי צום ובא לי להכין משהו קליל….

גלית

היי ניקי,
יש אפשרות להחליף את השמנת בחלב סויה ואת הצהובה בבולגרית?

מיה

היי ניקי, במה אפשר להחליף את השמנת לבישול? שמנת חמוצה? שכחתי לקנות…

אפרת

האם יש צורך לכסות את התבנית בשלב האפיה?

אורפז

הפשטידה פשוט מושלמת, עשיתי כפול מצרכים בתבנית גדולה ויצא מושלם טרפו אותה…
תודה על מתכון מעולה

אירית משיח

היי ניקיאת אלופה! לא מפסיקה לעשות מתכונים שלך…שכחתי לשים פירורי לחם בתחתית! זה עדיין יצא נורמלי?… תודה!

עינת

היי ניקי את מלווה אותי לדעתי כעשור, אני קוראת ומבשלת אותך מאז הבלוג שהיה נדמה לי בתפוז, הייתי אז רווקה כעת נשואה פלוס 2 חמדמודים והאור שהמטבח שלך הכניס לביתנו עודו קורן. תודה לך.

מבקשת עזרה בנוגע למתכון, מעוניינת להכין 2 פשטידות כאלו למחר למסיבת סיום גן חובה של ילדתי (איזו התרגשות 🙂 האם מתאים בתבנית חד פעמית עגולה של 22.5.
1. האם נכון להכפיל כמויות או פי 1.5 או פי 2?
2. מה לדעתך יהיה משך האפייה?
3. מתכננת להכין ב21:00 בערב, אפשר להשאיר על השיש עד 8 בבוקר שעת המסיבה או שהיית מכניסה למקרר ומחממת בבוקר בתנור?