פשטידת תירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תירס

פשטידת תירס

זאת אחת הפשטידות הכי קלות שהכנתי והכי אהובות. הילדים מאוד אוהבים לאכול אותה, הגבינות נותנות טעם נהדר הכל בקערה אחת לערבב ולהעביר לתנור,
10 דקות הכנה והפשטידה נכנסת לתנור. היא מוכנה כשהיא זהובה ויש ריח טוב במטבח. פשטידה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

אינגליש קייק / תבנית קוטר 18

מרכיבים:

2 כוסות תירס
בצל גדול
25 ג` חמאה
4 כפות שמן
100 ג` גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ”ל שמנת לבישול
פלפל  לבן
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם מחבת עם השמן והחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*3. להוסיף לקערה את שאר המצרכים לתבל, לשמן את התבנית ולפזר מעט פירורי לחם בתחתית,  להעביר את העיסה לתבנית. להכניס לתנור ולאפות כ 25 – 30 דקות, הפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

הוגש עם חצילים ברוטב עגבניות, סלט ירוק ולביבות ירק מטוגנות

כדאי לדעת ש…
אם רוצים פשטידה גדולה יותר להכפיל כמויות, אפשר להחליף את השמנת בקוטג’ או שמנת חמוצה, זה מסוג הפשטידות שפרווה לא מתאים כאן, ניתן להקפיא, אפשר להשתמש בתירס משימורים או או בתירס קפוא, הוספתי חצי כוס זיתים פרוסים.

313220 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תירספשטידת תירספשטידת תירס

לביבות ירקפשטידת תירס

גולשים מכינים וממליצים:

טלי : “הכנתי עם קוטג’ במקום שמנת וללא חמאה ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות 🙂 תודה

ליב : “הכנתי לילדים ולא האמנתי איך הם טרפו!! מומלץ מאוד!!”

שירה : “אין מילים!!! כמה פשוט ככה טעים”

ורוניקה : “ניקי המדהימה,
כרגיל הכנתי את הפשטידה וזה מתכון מנצח ללא ספק.”

מיה : “יש לי ילד בן 4 לא אכלן בכלל. אתמול הכנתי את הפשטידת תירס (הוספתי פטריות) והתגובה היתה : “יאמ אמא!!” וכל 2 מנות :)”

סמדר : “הצלחה מסחררת! הכנתי בפיירקס בינוני ועם שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול. קל וטעים. התינוקת ובעלי טרפו. וגם אני ;)”

דיאנה : “יצא מעולה!! האורחים לא השאירו פירור!
תודה רבה”

נטע לי : “יצא ממש טעים! בעלי מת על זה. במקום גבינה צהובה שמתי 3 כפות של קוביות בולגרית 5% יצא טעים בטירוף!”

484
תגובות

  הרשם  
עדכן
נוית

הי ניקי
אם אני משתמשת במקום בשמנת בגבינה לבנה 5% האם להשתמש באותה כמות (גביע קטן)?
תודה נוית

אלינור אורן

שלום ניקי, שבוע טוב.
התנדבתי להכין פשטידה ליום מורים בבי”ס. אם אני רוצה להכין בתבנית אלומיניום בינונית, כדאי להכפיל את הכמויות?

בלי שום קשר רציתי לעדכן אותך שביום שישי הבת שלי חזרה מבי”ס עם מצב רוח רע, וכשסיפרתי לה שיש עוגת שמרים בתנור, המצב רוח שלה ישר התהפך. תראי מה שעוגות יכולות לעשות…

שני

בוקר טוב ניקי
המתכון הזה כבר נהפך למתכון קבוע אצלנו בבית!!
ואני מאוד רוצה לנסות לשדרג אותו קצת ואולי להכניס עוד ירק, מה את חושבת? יש לך רעיון?

שרון

צהריים טובים ניקי
ביתי רגישה לחלב, האם אפשר להשתמש הלי גבינה ועם ריץ׳ במקום שמנת ?
מחכה לתשובהה ( או שיש לך מתכון פשטידה אחר לילדים פרווה)

עדי

תודה.

עדי

שלום ניקי, לאיזו תבנית מתאימה הפשטידה? תודה

שני

הכנתי את הפשטידה כבר פעמיים ויצא מעולה