אינטריה
אינטריה מרוקאית בכבודה ובעצמה מתכון מעלף לאטריות מרוקאיות שלוקח 5 דקות להכין, תוספת נפלאה ממכרת מושלמת, אטריות דקיקות זהובות שחומות אחת אחת, אין ילד שמסוגל לומר לא לאינטריה להיפך אפילו מבקשים תוספת.
כשאני כותבת כלום עבודה אני ממש מתכוונת לזה, לכאורה זה נראה פשוט ואפילו לא מרשים אבל ברגע שטועמים אי אפשר להפסיק לאכול, האטריות שומרות על מרקם נגיס אחת ואחת, יחד עם התיבול הטעים היא נהדרת ליד כל מנה עיקרית.
הפעם הראשונה שאכלתי את האינטריה זה בחתונה מרוקאית, מגישים את זה בקערות גדולות למרכז השולחן וכולם גדולים וקטנים ירדו על זה מתכון שכולו קסם נהדר, להכין ולהתמוגג.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אטריות דקיקות למרק
כוס וחצי מים רותחים
חצי כפית כורכום
חצי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את האטריות כ 5 דקות על אש גבוהה, חשוב לערבב מידי פעם שהאטריות יקבלו צבע זהוב מכל הכיוונים, זה קורה מהר לא ללכת לשום מקום.
2. ברגע שהאטריות משחימות להוסיף תבלינים ומים רותחים לבשל כ 10 דקות על אש בינונית לערבב מידי פעם ולוודא שהאטריות מוכנות והנוזלים נספגים.
3. להוריד מהאש להשאיר בצד כ 10- 15 דקות מידי פעם ולערבב עם מזלג ולהפריד את האטריות אחת מהשנייה.