יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני אורז מתכונים טבעוניים תוספות

אורז עם אטריות

22 יוני 2012
(Visited 127,830 times, 1 visits today)

אורז עם אטריות

איזה כיף של תוספת, אני מאוד אוהבת להכין אורז לארוחת הצהריים זה אחד הדברים הכי פשוטים וטעימים שיש.
לפני מספר שנים התחלתי להוסיף אטריות לאורז, מה אני אגיד לכם זה שדרג את האורז ברמות שלא נאמר כמה יפה זה נראה בהגשה.
תחזיקו במזווה שקית אטריות דקיקות זה מספיק להמון זמן וכל פעם שאתם מכינים אורז תכניסו פנימה.
מה שיפה בתוספת הזאת שהכל מתבשל ביחד ואפילו לא ליכלכתי עוד כלים.
הדברים הפשוטים שבחיים אלו הדברים הכי טובים.
מי אמר שבשביל אוכל טוב צריך לעבוד קשה ?

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין / פרסי
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחמם סיר (קוטר 18) עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב – חום שימו לב זה קורה מהר אז לא ללכת לשום מקום.

2. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. הכנה לפי אורז בסמטי (זה מה שעשיתי בסרטון) 2 כוסות מים לכוס אורז, בישול 30 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

Rice with noodles recipe

ניקי לוחשת לספרים

עם מה הגשתי ? השניצלים הכי טעימים בעולם

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם, אפשר להכין בלי האטריות, כף סילאן תתן מתיקות קלה.

אני בעד שילוב של סוגי דגנים שונים בתור פחמימה מבושלת. גיוון הוא אחד העקרונות החשובים בבניית תפריט עשיר ובריא. במקרה הזה אנו מוסיפים את האטריות שעשויות מקמח חיטה, כך אנו מרוויחים 2 סוגי דגנים בתוספת אחת: האורז והחיטה.
תוסיפו עוף או דג וסלט ליד ולפניכם ארוחה מנצחת. אפשר להוסיף לאורז המשודרג גם תבשיל קטניות ולקבל ארוחה טבעונית נהדרת!
כל המתכון כולל 10 יחידות אנרגיה, כולן מפחמימה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות),
כלומר רבע מהסיר יתאים בדיוק ככמות הפחמימה בארוחה מאוזנת.

אורז עם אטריותאורז עם אטריות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : "היי ניקי, הרגע הוכן והוגש, נרשמת התלהבות רבתית!!
הוגש עם מעורב ירושלמי עם הרבה רוטב שנספג באורז… יאמי!"

ראומה : "שילבתי כתוספת לעוף עם הזעתר. יצא יאמי!"

לימור : "הבנתי אתמול יצא פצצה.אחד אחד. ממש כמו שאמא שלי מכינה.בזכות המתכונים שלך אני מצליחה להכין דברים שאנשים שמבשלים הרבה שנים עושים…:)"

גנית : "טעים מאוד וכל כך קל!
האטריות מוסיפות המון!!!"

טל : "ניקי יא-אלופה, מתכון מנצח, בני היקר אוכל 7 ימים בשבוע אורז…. את בהחלט מגוונת את חיינו, תודה."

ליזי : "אין על האורז אטריות הזה. מעכשיו אני מכינה רק אותו!!"

שם : "ניקי את אלופה! כמו תמיד יצא מעולה וגיוון לנו את ארוחת הצהריים. תודה"

הרשם
עדכן
109 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
לא צריך לטגן את האורז?

הולך גם עם אטריות דקות ולא דקיקות?

הי ניקי, לא ברור לי היחסים. 2 כוסות אורז ורק 3 כוסות מים? לא צריך 2 כוסות מים על כל כוס אורז?

היי ניקי,
הכנתי את המתכון. האיטריות יצאו לי מושי (כלומר מבושלות אבל בצבע חום בגלל הטיגון המקדים) , הן אמורות להיות קראנצ'יות? או שאני מפספסת משהו?

להיט אצלינו בבית!
מוסיפה כמו שהמלצת כף סילאן

אפשר להכין יומיים קודם?
אני רוצה לראשון בצהרים יום שני של ראש השנה
אם לא יש לך המלצה לתוספת פחממה שטובה יומיים מראש
להגשה עם בשר עם אפונה וגמבה ופשטידת קישואים?
תודה רבה ושנה טובה

יש לו אורז בםמטי חום.זה גם מתאים?כמה זמן לבשל?