אורז עם אטריות
איזה כיף של תוספת, אני מאוד אוהבת להכין אורז לארוחת הצהריים זה אחד הדברים הכי פשוטים וטעימים שיש.
לפני מספר שנים התחלתי להוסיף אטריות לאורז, מה אני אגיד לכם זה שדרג את האורז ברמות שלא נאמר כמה יפה זה נראה בהגשה.
תחזיקו במזווה שקית אטריות דקיקות זה מספיק להמון זמן וכל פעם שאתם מכינים אורז תכניסו פנימה.
מה שיפה בתוספת הזאת שהכל מתבשל ביחד ואפילו לא ליכלכתי עוד כלים.
הדברים הפשוטים שבחיים אלו הדברים הכי טובים.
מי אמר שבשביל אוכל טוב צריך לעבוד קשה ?
מרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין / פרסי
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות
הכנות:
1. לחמם סיר (קוטר 18) עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב – חום שימו לב זה קורה מהר אז לא ללכת לשום מקום.
2. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. הכנה לפי אורז בסמטי (זה מה שעשיתי בסרטון) 2 כוסות מים לכוס אורז, בישול 30 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
עם מה הגשתי ? השניצלים הכי טעימים בעולם
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם, אפשר להכין בלי האטריות, כף סילאן תתן מתיקות קלה.
כל המתכון כולל 10 יחידות אנרגיה, כולן מפחמימה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות),
כלומר רבע מהסיר יתאים בדיוק ככמות הפחמימה בארוחה מאוזנת.
גולשים מכינים וממליצים:
סימה : "היי ניקי, הרגע הוכן והוגש, נרשמת התלהבות רבתית!!
הוגש עם מעורב ירושלמי עם הרבה רוטב שנספג באורז… יאמי!"
ראומה : "שילבתי כתוספת לעוף עם הזעתר. יצא יאמי!"
לימור : "הבנתי אתמול יצא פצצה.אחד אחד. ממש כמו שאמא שלי מכינה.בזכות המתכונים שלך אני מצליחה להכין דברים שאנשים שמבשלים הרבה שנים עושים…:)"
גנית : "טעים מאוד וכל כך קל!
האטריות מוסיפות המון!!!"
טל : "ניקי יא-אלופה, מתכון מנצח, בני היקר אוכל 7 ימים בשבוע אורז…. את בהחלט מגוונת את חיינו, תודה."
ליזי : "אין על האורז אטריות הזה. מעכשיו אני מכינה רק אותו!!"
שם : "ניקי את אלופה! כמו תמיד יצא מעולה וגיוון לנו את ארוחת הצהריים. תודה"