אורז עם אטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז עם אטריות

איזה כיף של תוספת, אני מאוד אוהבת להכין אורז לארוחת הצהריים זה אחד הדברים הכי פשוטים וטעימים שיש.
לפני מספר שנים התחלתי להוסיף אטריות לאורז, מה אני אגיד לכם זה שדרג את האורז ברמות שלא נאמר כמה יפה זה נראה בהגשה.
תחזיקו במזווה שקית אטריות דקיקות זה מספיק להמון זמן וכל פעם שאתם מכינים אורז תכניסו פנימה.
מה שיפה בתוספת הזאת שהכל מתבשל ביחד ואפילו לא ליכלכתי עוד כלים.
הדברים הפשוטים שבחיים אלו הדברים הכי טובים.
מי אמר שבשביל אוכל טוב צריך לעבוד קשה ?

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין / פרסי
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות

הכנות:

1. לחמם סיר (קוטר 18) עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן עד שהאטריות משנות את צבען לזהוב – חום שימו לב זה קורה מהר אז לא ללכת לשום מקום.

2. להוסיף את האורז מים מלח להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. הכנה לפי אורז בסמטי (זה מה שעשיתי בסרטון) 2 כוסות מים לכוס אורז, בישול 30 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

Rice with noodles recipe

ניקי לוחשת לספרים

עם מה הגשתי ? השניצלים הכי טעימים בעולם

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם, אפשר להכין בלי האטריות, כף סילאן תתן מתיקות קלה.

63525 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אני בעד שילוב של סוגי דגנים שונים בתור פחמימה מבושלת. גיוון הוא אחד העקרונות החשובים בבניית תפריט עשיר ובריא. במקרה הזה אנו מוסיפים את האטריות שעשויות מקמח חיטה, כך אנו מרוויחים 2 סוגי דגנים בתוספת אחת: האורז והחיטה.
תוסיפו עוף או דג וסלט ליד ולפניכם ארוחה מנצחת. אפשר להוסיף לאורז המשודרג גם תבשיל קטניות ולקבל ארוחה טבעונית נהדרת!
כל המתכון כולל 10 יחידות אנרגיה, כולן מפחמימה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות),
כלומר רבע מהסיר יתאים בדיוק ככמות הפחמימה בארוחה מאוזנת.

אורז עם אטריותאורז עם אטריות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : “היי ניקי, הרגע הוכן והוגש, נרשמת התלהבות רבתית!!
הוגש עם מעורב ירושלמי עם הרבה רוטב שנספג באורז… יאמי!”

ראומה : “שילבתי כתוספת לעוף עם הזעתר. יצא יאמי!”

לימור : “הבנתי אתמול יצא פצצה.אחד אחד. ממש כמו שאמא שלי מכינה.בזכות המתכונים שלך אני מצליחה להכין דברים שאנשים שמבשלים הרבה שנים עושים…:)”

גנית : “טעים מאוד וכל כך קל!
האטריות מוסיפות המון!!!”

טל : “ניקי יא-אלופה, מתכון מנצח, בני היקר אוכל 7 ימים בשבוע אורז…. את בהחלט מגוונת את חיינו, תודה.”

ליזי : “אין על האורז אטריות הזה. מעכשיו אני מכינה רק אותו!!”

שם : “ניקי את אלופה! כמו תמיד יצא מעולה וגיוון לנו את ארוחת הצהריים. תודה”

98
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

אפשר להכין יומיים קודם?
אני רוצה לראשון בצהרים יום שני של ראש השנה
אם לא יש לך המלצה לתוספת פחממה שטובה יומיים מראש
להגשה עם בשר עם אפונה וגמבה ופשטידת קישואים?
תודה רבה ושנה טובה

יגאל

יש לו אורז בםמטי חום.זה גם מתאים?כמה זמן לבשל?

עינת

היי ניקי מודה לך מאוד הבן הפעוט שלי בררן ואכל ואהב אבל שתי שאלות : כמה מלח היית ממליצה על כוס אחד של אורז בסמתי ? (אמר שמלוח לו) ושאלה מאתגרת קצת כדי להפחית ארסן אני מרתיחה כו אורז עם 6 כוסות (בערך כחמש דקות או טיפה יותר ) בדרך כלל אני גם משרה את האורז ללילה הרתחתי על פי השיטה הזו 5 דקות והכנתי כרגיל חצי שעה ויצא עיסתי עם מים קצת ולא אחד אחד יבש איך את ממליצה לי להתנהל בשילוב שיטה זו ובכל זאת להכין על פי המתכון זה מתכון שהולכת להשתמש בו לעיתים קרובות תודה ויום… קרא עוד »

איילת חן

אין על הדברים הפשוטים שנהיים פשוטים כי את מפשטת אותם. חיפשתי איך להכין את זה וכרגיל את מאירה את עיני במתכון פשוט למנה טעימה במיוחד!!
גם אחרי 6 שנים במטבח נעזרת בך ויודעת שאפשר לסמוך עלייך בעיניים עצומות. תודה.

1 5 6 7