יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לשמירת המשקל תוספות

איך להכין אורז לבן מושלם שיוצא אחד אחד

23 יוני 2012
(Visited 103,364 times, 10 visits today)

איך להכין אורז לבן מושלם שיוצא אחד אחד

לכאורה אורז זה הדבר הכי פשוט שיש להכין וזאת התוספת שכולם אוהבים להכין ובכל זאת יש אנשים שלא יודעים / מצליחים להכין אורז אחד אחד וזה מתסכל.
פה ושם יצא לי לאכול כשהזמינו אותי ("את חייבת לאכול את האורז שלי הוא מדהים") אורז דביק, רטוב, קשה ומה משותף לכולם ?  אנשים (חלקם) לא יודעים לבשל אורז והם בטוחים שככה אורז צריך להיות.
תרשו לי זה לא נכון אורז צריך להיות מושלם כל גרגר בפני עצמו ויש לו פריכות מסוימת שזה פשוט ואווו.  כל העניין כמויות מדויקות, לכסות בזמן והאש חייבת להיות נמוכה במידה הנכונה וזה אומר שכל אחד צריך להכיר את הכיריים שלו.
זה נשמע פרויקט אבל ברגע שיודעים אפשר להכין אורז בעיניים עצומות.

מרכיבים:

כמויות לאורז בסיסי:
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מי ברז
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס / רגיל

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף מוקפץ עם תפוחי אדמה

    היום אני מכינה ארוחת צהריים לילדים ולא שניצל וממש בא לי להכין משהו טוב, הלכתי על חזה עוף עם טעמים טובים הוספתי תפוחי אדמה שיצאו רכים וזהובים והכי יפה הם ספגו את כל הטעמים של החזה עוף.
    הקפצתי הכל ביחד נשנשתי תוך כדי ומזה נהנתי איזה כיף של ארוחת צהריים עם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
    אין כאן התעסקות ויש כאן תוצאה נהדרת חזה עוף רך מוקפץ עם תפוחי אדמה זהובים, הוספתי סלט ירקות ליד ובשבילי חצילים מוחמצים.
    אין כמו ארוחת צהריים טובה, תודה רבה הייתי כאן 🙂

    4 מנות

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את האורז המים ולתבל.

2. להרתיח ברגע שמתחילות בועות לכסות להנמיך את האש ולבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 – 15 דקות.

3. מי שמשתמש באורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים ו 18 דקות בישול, בסיום הבישול להשאיר מכוסה 10 דקות.

4. כיריים חשמליות: אני שמה על העיגול הבינוני ולא על הקטן להתחיל על 13 ולהנמיך ל 5, יש כיריים שזה נמוך מידי ועדיף לשים על 6

White rice recipe

בואו נדבר על שידרוגים וטיפים:
4 – 5 כפות שמן בהתחלה להוסיף כוס אטריות דקיקות לערבב כל הזמן עד שהן מזהיבות – משחימות ואז להוסיף את האורז. הילדים מתים על זה שדרוג נהדר לאורז.
רוצים קצת מתיקות ? כף יפה של סילאן אחרי שמוסיפים את המלח, אם שכחתם אפשר להוסיף אחרי שהאורז מוכן.
מה עם ירקות ? 2 גזרים מגורדים גס לטגן עם השמן בהתחלה כשתי דקות ואז להוסיף את האורז.
אתם מארחים ? תכינו את האורז כשלוש שעות מראש תשאירו סגור עד הארוחה האורז נשמר חם ולא צריך לחמם אותו שוב.
אורז בסמטי הרבה יותר טוב מהפרסי והיסמין נסו למצוא מבצעים עליו כי הוא יקר יותר.
נשאר לכם אורז ? אני מקפיצה אורז עם כף שמן במחבת כשתי דקות ומגישה הילדים שלי הכי אוהבים את האורז בצורה הזאת  למרבה הפלא הוא יותר טעים ואני תמיד שמחה שנשאר לי אורז למחר.
את האורז הזה אפשר לצרף לחזה עוף, פרגיות ואפילו לירקות מוקפצים, עוד דרך להשתמש בשאריות אורז להוסיף למרק גם מסמיך את המרק וגם מטפל בשאריות.

אורז לבן אחד אחדקציצות חזה עוף רכות ברוטב צהוב

גולשים מכינים וממליצים:

דיאנה : אין דברים כאלה!פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא נדיר,כמו שאר המתכונים שלך!! אלופה וכל מילה נוספת מיותרת!.

guy: ניקי תודה רבה!!!!! בפעם הראשונה שהאורז יוצא אחד אחד!!!

תומה : שנים שאני מנסה להכין אורז ושייצא באמת אחד-אחד ואף פעם לא יוצא,
הכנתי את המתכון ומה אני אגיד כמה פשוט ככה מושלם!
תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט כיף גדול!!!

יקי : "לא חשוב כמה פעמים אני מכין את האורז שלך , בכל פעם שאני מכין אותו , אני נכנס לגוגל רושם אורז אחד אחד ושוב נכנס למתכון הזה .
ובכל פעם האורז תמיד אבל תמיד יוצא אותו דבר , מצויין!!
תודה רבה"

הרשם
עדכן
310 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות