יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לשמירת המשקל תוספות

אורז לבן אחד – אחד

23 יוני 2012
(Visited 82,245 times, 1 visits today)

אורז לבן אחד – אחד

אני רוצה להשוויץ לפחות בקטנה 🙂 אני עושה אורז לבן מדהים, יותר נכון לומר אורז לבן אחד אחד מדהים. כל גרגר מורגש  האורז הזה מושלם וזאת תוספת חמה נפלאה לארוחה. קבלו מתכון מנצח לאורז  לבן שלא תפסיקו להכין והכי חשוב מעט שמן.

מרכיבים:

כף שמן
כוס אורז בסמטי (לפי כוס מדידה)
כוס וחצי מים לבישול האורז
כפית שטוחה מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. לשים את האורז בקערה ולכסות עם מים, להמתין 10 – 15 דקות ולשפוך את המים שנותרו.

2. לחמם סיר עם השמן להוסיף את האורז ולערבב כמה שניות.

3. להוסיף את המים לתבל להמליח לכסות, להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל כ18 דקות ולסגור את האש.

4. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לפתוח ולערבב עם מזלג.

White rice recipe

בואו נדבר על שידרוגים וטיפים:
4 – 5 כפות שמן בהתחלה להוסיף כוס אטריות דקיקות לערבב כל הזמן עד שהן מזהיבות – משחימות ואז להוסיף את האורז. הילדים מתים על זה שדרוג נהדר לאורז.
רוצים קצת מתיקות ? כף יפה של סילאן אחרי שמוסיפים את המלח, אם שכחתם אפשר להוסיף אחרי שהאורז מוכן.
מה עם ירקות ? 2 גזרים מגורדים גס לטגן עם השמן בהתחלה כשתי דקות ואז להוסיף את האורז.
אתם מארחים ? תכינו את האורז כשלוש שעות מראש תשאירו סגור עד הארוחה האורז נשמר חם ולא צריך לחמם אותו שוב.

כדאי לדעת ש…
אורז פרסי, יסמין לדלג על שלב ההשרייה, כיריים אינדוקציה לשים את החום על דרגה 5 לבשל 30 דקות ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות. אפשר לדלג על ההשריה ולשים מראש 2 כוסות מים.

אורז לבן אחד אחדאורז לבן אחד אחד

גולשים מכינים וממליצים:

דיאנה : אין דברים כאלה!פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא נדיר,כמו שאר המתכונים שלך!! אלופה וכל מילה נוספת מיותרת!.

guy: ניקי תודה רבה!!!!! בפעם הראשונה שהאורז יוצא אחד אחד!!!

תומה : שנים שאני מנסה להכין אורז ושייצא באמת אחד-אחד ואף פעם לא יוצא,
הכנתי את המתכון ומה אני אגיד כמה פשוט ככה מושלם!
תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט כיף גדול!!!

יקי : “לא חשוב כמה פעמים אני מכין את האורז שלך , בכל פעם שאני מכין אותו , אני נכנס לגוגל רושם אורז אחד אחד ושוב נכנס למתכון הזה .
ובכל פעם האורז תמיד אבל תמיד יוצא אותו דבר , מצויין!!
תודה רבה”

הרשם
עדכן
304 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

את המים של ההשריה שמים בסיר לבישול אח”כ או ששמים מים חדשים?

Last edited 1 חודש לפני by אסתי

היי ניקי, ראשית תודה רבה על המתכונים שלך, אני ממש מאוהבת באתר…
לגבי המתכון של האורז שתי שאלות:
1. אם אני משדרת עם כוס איטריות דקיקות כמה מים צריך במקרה הזה? האם עדיין רק כוס וחצי?
2. האם את ה-18 דקות סופרים מרגע שהמים רותחים בסיר או מיד לאחר שמוסיפים?
תודה מראש

ערב טוב מיקי וחג שמח
יש לי אורז שחרזאד/יסמין האם גם את סוגי האורז הזה יש להשרות לפני?

הכנתי את האורז בתוספת בצל מטוגן ויצא ממש טעיםםםם. אחד אחד בטעם מיוחד. תודה לך ניקי!

היי ניקי.מכינה את האורז לפי המתכון שלך. ממתינה 10 דקות לפני פתיחת המכסה ותמיד שמרימה את המכסה ישנם נוזלים שם.ככה אמור להיות?תודה

ניקי תודה על המתכונים הנפלאים שלך , אורז פרסי את שמה מי ברז? ואורז בסמטי מים חמים ?

היי ניקי,
גם לי ישי כירייים חשמליות.
כשאת ממתינה 15 דק את מכבה את הלהבה ומעבירה את הסיר למקום אחר? כי בכיריים חשמליות המשטח עדיין נשאר חם.
אודה לתשובתך