יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לשמירת המשקל תוספות

אורז לבן אחד – אחד

23 יוני 2012
(Visited 86,650 times, 7 visits today)

אורז לבן אחד – אחד

אני רוצה להשוויץ לפחות בקטנה 🙂 אני עושה אורז לבן מדהים, יותר נכון לומר אורז לבן אחד אחד מדהים. כל גרגר מורגש  האורז הזה מושלם וזאת תוספת חמה נפלאה לארוחה. קבלו מתכון מנצח לאורז  לבן שלא תפסיקו להכין והכי חשוב מעט שמן.

מרכיבים:

כף שמן
כוס אורז בסמטי (לפי כוס מדידה)
כוס וחצי מים לבישול האורז
כפית שטוחה מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

הכנות:

1. לשים את האורז בקערה ולכסות עם מים, להמתין 10 – 15 דקות ולשפוך את המים שנותרו.

2. לחמם סיר עם השמן להוסיף את האורז ולערבב כמה שניות.

3. להוסיף את המים לתבל להמליח לכסות, להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל כ18 דקות ולסגור את האש.

4. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לפתוח ולערבב עם מזלג.

White rice recipe

בואו נדבר על שידרוגים וטיפים:
4 – 5 כפות שמן בהתחלה להוסיף כוס אטריות דקיקות לערבב כל הזמן עד שהן מזהיבות – משחימות ואז להוסיף את האורז. הילדים מתים על זה שדרוג נהדר לאורז.
רוצים קצת מתיקות ? כף יפה של סילאן אחרי שמוסיפים את המלח, אם שכחתם אפשר להוסיף אחרי שהאורז מוכן.
מה עם ירקות ? 2 גזרים מגורדים גס לטגן עם השמן בהתחלה כשתי דקות ואז להוסיף את האורז.
אתם מארחים ? תכינו את האורז כשלוש שעות מראש תשאירו סגור עד הארוחה האורז נשמר חם ולא צריך לחמם אותו שוב.

כדאי לדעת ש…
אורז פרסי, יסמין לדלג על שלב ההשרייה, כיריים אינדוקציה לשים את החום על דרגה 5 לבשל 30 דקות ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות. אפשר לדלג על ההשריה ולשים מראש 2 כוסות מים.

אורז לבן אחד אחדאורז לבן אחד אחד

גולשים מכינים וממליצים:

דיאנה : אין דברים כאלה!פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא נדיר,כמו שאר המתכונים שלך!! אלופה וכל מילה נוספת מיותרת!.

guy: ניקי תודה רבה!!!!! בפעם הראשונה שהאורז יוצא אחד אחד!!!

תומה : שנים שאני מנסה להכין אורז ושייצא באמת אחד-אחד ואף פעם לא יוצא,
הכנתי את המתכון ומה אני אגיד כמה פשוט ככה מושלם!
תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט כיף גדול!!!

יקי : “לא חשוב כמה פעמים אני מכין את האורז שלך , בכל פעם שאני מכין אותו , אני נכנס לגוגל רושם אורז אחד אחד ושוב נכנס למתכון הזה .
ובכל פעם האורז תמיד אבל תמיד יוצא אותו דבר , מצויין!!
תודה רבה”

הרשם
עדכן
304 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

את המים של ההשריה שמים בסיר לבישול אח”כ או ששמים מים חדשים?

Last edited 3 חודשים לפני by אסתי

היי ניקי, ראשית תודה רבה על המתכונים שלך, אני ממש מאוהבת באתר…
לגבי המתכון של האורז שתי שאלות:
1. אם אני משדרת עם כוס איטריות דקיקות כמה מים צריך במקרה הזה? האם עדיין רק כוס וחצי?
2. האם את ה-18 דקות סופרים מרגע שהמים רותחים בסיר או מיד לאחר שמוסיפים?
תודה מראש

ערב טוב מיקי וחג שמח
יש לי אורז שחרזאד/יסמין האם גם את סוגי האורז הזה יש להשרות לפני?

הכנתי את האורז בתוספת בצל מטוגן ויצא ממש טעיםםםם. אחד אחד בטעם מיוחד. תודה לך ניקי!

היי ניקי.מכינה את האורז לפי המתכון שלך. ממתינה 10 דקות לפני פתיחת המכסה ותמיד שמרימה את המכסה ישנם נוזלים שם.ככה אמור להיות?תודה

ניקי תודה על המתכונים הנפלאים שלך , אורז פרסי את שמה מי ברז? ואורז בסמטי מים חמים ?

היי ניקי,
גם לי ישי כירייים חשמליות.
כשאת ממתינה 15 דק את מכבה את הלהבה ומעבירה את הסיר למקום אחר? כי בכיריים חשמליות המשטח עדיין נשאר חם.
אודה לתשובתך