אורז לבן אחד – אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז לבן אחד – אחד

אורז לבן אחד – אחד

אני אתחיל מזה שאני עושה אורז טוב כבר הרבה שנים, אורז בסיסי הכי פשוט שיש והוא יוצא לי נהדר.
כשאנחנו מוזמנים לארוחה מבקשים ממני על הדרך תביאי איתך סיר עם אורז.
לפני ארבע שנים הפסקתי להכין אורז טוב, קנינו כיריים אינדוקציה ופתאום כל מה שידעתי על אורז נמחק נעלם מעולם לא היה.  חזרתי 12 – 13 שנים אחורה
אני לא יודעת להכין אורז. נשמע על הפנים נכון ?
התחלתי לעשות ניסיונות עם הכיריים החדשות ולא הולך לי, האורז קשה מידי לא מבושל מספיק או שהוא רך מידי והילדים לא מבינים מה קורה הרי למדתי להכין אורז לפני שהם נולדו.
מה אני אתן לאינדוקציה לנצח אותי ?  אין מצב המשכתי לעשות ניסיונות ובסופו של דבר הצלחתי, הרגשתי כאילו כבשתי את האוורסט 🙂
כולה אורז אבל איזה כיף שיוצא אורז אחד והמרקם פיצוץ נגיס וזה בעזרתו האדיבה של הבסמטי  שנותן אורז מושלם.
צילמתי את כל התהליך מההתחלה ועד הסוף כולל סרטון על זמן הרתיחה אין מצב לפשל אחרי שרואים את זה, בהצלחה.

מספר מנות: 4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 – 3 כפות שמן
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח

הכנות:

1. לשים את האורז בקערה ולכסות עם מים, להמתין 10 – 15 דקות לשפוך את המים שנותרו למעלה ממש בקטנה כי רוב המים נספגו באורז.

2. לחמם סיר עם שמן להוסיף את האורז ולערבב כמה שניות.

3. להוסיף את המים (הסברתי בתמונות למטה איך אני מוסיפה את המים) לתבל להרתיח לכסות, להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל כ18 דקות ולסגור את האש.

4. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לפתוח ולערבב עם מזלג.

בואו נדבר על שידרוגים וטיפים:
4 – 5 כפות שמן בהתחלה להוסיף כוס אטריות דקיקות לערבב כל הזמן עד שהן מזהיבות – משחימות ואז להוסיף את האורז. הילדים מתים על זה שדרוג נהדר לאורז.
רוצים קצת מתיקות ? כף יפה של סילאן אחרי שמוסיפים את המלח, אם שכחתם אפשר להוסיף אחרי שהאורז מוכן.
מה עם ירקות ? 2 גזרים מגורדים גס לטגן עם השמן בהתחלה כשתי דקות ואז להוסיף את האורז.
אתם מארחים ? תכינו את האורז כשלוש שעות מראש תשאירו סגור עד הארוחה האורז נשמר חם ולא צריך לחמם אותו שוב.

כדאי לדעת ש…
אורז פרסי , יסמין לדלג על שלב ההשרייה, כיריים אינדוקציה לשים את החום על דרגה 5 לבשל 30 דקות ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

39647 צפיות 202 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז לבן אחד – אחדאורז לבן אחד – אחדאורז לבן אחד – אחדאורז לבן אחד – אחד

בגלל שהקערה רטובה אז חלק מהאורז נתפס ולא יוצא אל הסיר,
במקום להכניס את המים ישירות לסיר אני מעבירה דרך הקערה ומוסיפה את האורז שנותר. חבל לבזבז נכון ?
אורז לבן אחד – אחדאורז לבן אחד – אחדאורז לבן אחד – אחד

אורז לבן אחד – אחד

גולשים מכינים וממליצים:

דיאנה : אין דברים כאלה!פעם ראשונה שאני מכינה אורז ויצא נדיר,כמו שאר המתכונים שלך!! אלופה וכל מילה נוספת מיותרת!.

guy: ניקי תודה רבה!!!!! בפעם הראשונה שהאורז יוצא אחד אחד!!!

תומה : שנים שאני מנסה להכין אורז ושייצא באמת אחד-אחד ואף פעם לא יוצא,
הכנתי את המתכון ומה אני אגיד כמה פשוט ככה מושלם!
תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט כיף גדול!!!

יקי : “לא חשוב כמה פעמים אני מכין את האורז שלך , בכל פעם שאני מכין אותו , אני נכנס לגוגל רושם אורז אחד אחד ושוב נכנס למתכון הזה .
ובכל פעם האורז תמיד אבל תמיד יוצא אותו דבר , מצויין!!
תודה רבה”

248
תגובות

  הרשם  
עדכן
שושי

ניקי בוקר טוב, אם אני רוצה לעשות 3 כוסות אורז, כמה מים אני צריכה – תודה

ali123

האם את שוטפת את האורז לפני ההכנה?

שם

עינבל | 27.06.2011 – 20:56
עשיתי לשבת ויצא סוףףףףףףףף
איך בעלי אמר: “וואו! אחד האורזים!”
חחחחחח
תודה!:)

מילי

מילי נ (לא רשום) | 23.11.2011 – 12:20
ניקי מקסימה, כבר שנים שאני מנסה כל ציני מתכונים של אורז ומנסה להשיג את הטעם כמו שסבתא שלי העיראקית הייתה מכינה לי בילדות. הכנתי את המתכון שלך ומה אני אגיד לך- פשוט בכיתי מהתרגשות! הטעם החזיר לי זכרונות…. תודה רבה לך! תמשיכי לבשל ולשמח אנשים!

שם

שלום ניקי:)
אחרי שנתת לי בטחון במטבח החלטתי אחרי ניסיונות כושלים לעשות אורז!! אני יודעת שאת לא אוהבת להגיד כמויות של מלח פלפל כי כל אחד וטעמו אבל אם תוכלי לכוון אותי בערך כמה מלח לשים..
תודה:)

שם

היי ניקי,
הכנתי כוס של אורז פרסי סוגת עם כוס וחצי מים… באמצע הייתי צריכה להוסיף עוד מים. יש לך מושג למה?

שם

הי ניקי
אני רוצה לציין שמזה 3 ימים מאז שגילתי את האתר שלך אני פשוט לא עובדת זה מצחיק נעלם לי היום מרק להסתכל על האתר לחפש מתכונים ולהדפיס בכדי לנסות בבית אני ועוד חברה שובתות בעבודה ושבעות רק מאוכל שנראה מעולה וקוראים את התגובות כל הכבודת לסבלנות שלך חזקי והמשיכי כך, גם אנחנו מאלה שמחפשות כל סופשבוע מה לבשל ושוברות את הראש השבוע אנחנו מכינות את קציצות התרד+נסיכת הנילוס תגובות יתקבלו בהמשך אחלה אתר. כדאי שנחזור לעבודה…חחחח

1 2 3 16