קציצות עוף שילדים אוהבים
כל מי שמבשל נתקל בסיטואציה הזאת, יום ראשון הגיע וכל השאריות מסוף השבוע נמצאות במקרר ואף אחד לא רוצה לאכול שאריות, כאן הראש שלי מתחיל לתכנן תוכניות איך להשתמש במה שיש לי ולהכין משהו חדש, נראה לכם שאני זורקת אוכל ?
היו לי מספר סוגי בשר במקרר השתמשתי בכל והפכתי אותם להמבורגרים קטנים (פטנט שלי שעובד נהדר על אביב) ולא רק ציפיתי עם פירורי לחם וזה יצא מעולה! תחשבו קציצות פריכות רכות ואיזה צבע מעלף, טיגנתי והגשתי עם ירקות טריים.
ראיתי ילד בן 13 יורד על צלחת שלמה ומבקש עוד, יצאו קציצות מושלמות לילדים אחת אחת פגז הייתי מרוצה עד הגג יואוו איזה מתכון מוצלח יצא לי שסגר לי את הפינה בצורה טובה והתוצאה ? לא פחות ממושלמת.
10 קציצות יפהפיות
מרכיבים:
350 ג' בשר חתוך קטן נטו בשר ללא עצמות
(כנפיים, שוקיים, עגל, שניצלים)
200 ג' בטטה / תפוח אדמה בינוני
2 כפות שמן
3 כפות קמח
שליש פלפל שחור גרוס
כפית מלח
ביצה
פירורי לחם
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים ולבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך (כמו לפירה) לסנן למעוך למחית חלקה ולהעביר לקערה.
2. לפרק את העוף מהעצמות ולחתוך לחתיכות קטנות יחד עם העגל והשניצלים לצרף לתפוח אדמה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.
3. אפשרויות:
להכין קציצות או למלא רינג מה שנותן צורה יפה ועגולה לטבול בביצה ולצפות עם פירורי לחם.
4. לחמם שמן בכמות שתכסה את המחבת לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג ולתת לילדים לאכול.
אביב אמר לי שאני האמא הכי טובה בעולם 🙂