קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

את המתכון הזה אני מכינה ממצרכים שתמיד יש לי בבית והקציצות יוצאות נהדר! מאוד מומלץ להחזיק טונה משימורים בבית באופן קבוע.
כל ההכנה של הקציצות לוקחת 10 – 15 דקות והן מוכנות, אני אגלה לכם בסוד שהן טעימות מאוד גם למחרת.
מנה קלילה לימים חמים שלא רוצים להשקיע יותר מידי ונותנת יופי של ארוחת צהריים.

20 קציצות / 3 מנות

מרכיבים:

320 ג’ טונה משימורים
בצל בינוני
כף רסק עגבניות
ביצה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
5 כוסות מים
250 ג’ ספגטי
בצל גדול
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. הכנת הקציצות:
לסנן את הנוזלים מהטונה ולפורר אותה, לחמם מחבת לקצוץ את הבצל לטגן אותו עד שהוא מזהיב ולהוסיף לטונה יחד עם שאר המצרכים.

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן להכין קציצות קצת לשטח, לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

3. למי שרוצה לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות על הנייר להכניס לתנור לאפות כ 25 דקות, הקציצות צריכות להזהיב, להפוך ולאפות עוד 15 – 20 דקות.

4. הכנת הרוטב:
לקצוץ את הבצל, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את הסויה, רסק, סוכר, רסק, תבלינים ושתי כוסות מים לבשל 5 דקות לשבור את הספגטי לחצי ולהוסיף לרוטב, לבשל שתי דקות, להפריד את הספגטי ולהוסיף את שאר המים, אין צורך לכסות.

5. לבשל 18 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים, להוסיף את הקציצות לנער מעט שישקעו ברוטב לבשל 5 דקות. לסגור את האש להשאיר בצד 25 דקות, הספגטי סופג את רוטב הנוזלים.

כדאי לדעת ש…
חייבים לאפות או לטגן את הקציצות, עדיפות לטיגון. רוב הנוזלים נספגים בספגטי, מי שלא רוצה רוטב בכלל שימתין כ 45 דקות. אפשר להכין את הספגטי בלי הקציצות, אפשר להכין את הקציצות יום מראש.
320 ג’ טונה = 2 קופסאות טונה שכל אחת 160 ג’.
אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים. אפשר להוסיף תפוח אדמה וגזר מגורדים לקציצות. למי שחושש הספגטי יוצא נהדר למרות הבישול היחסית ארוך.
מי שרוצה להוסיף מתיקות שיוסיף כף דבש לרוטב. יש כאן ארוחה מלאה בקטנה הוספתי מטבוחה וסלט ירקות. הספגטי לא מוכן מכניסים אותו ישר לרוטב. הקציצות רכות.

9953 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות טונה וספגטי בסיר אחד מטבוחה וסלט ירקותקציצות טונה וספגטי בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

דקלה : ניקי אני מול המחשב עם צלחת, אמאלה איזה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
אין עלייך כל מתכון בול!

 carmoosh  – יצא משגע! הכנתי עם פסטה פנה ויצא מצויין. תודה וחתימה טובה.

מעיין : “הכנה פשוטה, והתוצאה הורסת…נזלל בשקיקה:)
לאחרונה רב הארוחות שלי זה מהמתכונים הנהדרים שלך.”

ציפי : “יצא טעים ברמות!! והכנתי גם לביבות ירק אפויות, הקטנים פשוט טרפו!!!
תודה על הכל!!!”

ליטל : “הכנתי שבוע שעבר יצא פשוט מושלם…
חובבי הטונה שלי פשוט התענגו תודה רבה !!”

רעות : “2 דקות עבודה וארוחה מושלמת… ניקי את אלופה
הילדים טרפו”

בתאל : “הכנתי היום ויצא מעדן!!
וכרגיל בעלי אמר “תשמרי את המתכון”.. כמו שאמר כבר
על כמה מתכונים שהכנתי מאתרך המדהים;)”


252
תגובות

  הרשם  
עדכן
בלי

היי ניקי
אין לי רוטב סויה, יש לו תחליף?

לילי

לא הבנתי מה זה להפריד את הספגטי???

ורד

היי ניקי, אפשר לא להכין קציצות אלא רק לערבב את הטונה ברוטב?

תחיה

שלון ניקי, נראה מעולה!
מה הכמות של הרסק עגבניות בסה”כ? איזה גודל של קופסא?
תודה!!

ליאורה

זה משנה אם משתמשים בטונה בשמן או טונה במים?
מה עדיף?
תודה רבה

1 18 19 20