קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

קציצות טונה וספגטי בסיר אחד

את המתכון הזה אני מכינה ממצרכים שתמיד יש לי בבית והקציצות יוצאות נהדר! מאוד מומלץ להחזיק טונה משימורים בבית באופן קבוע.
כל ההכנה של הקציצות לוקחת 10 – 15 דקות והן מוכנות, אני אגלה לכם בסוד שהן טעימות מאוד גם למחרת.
מנה קלילה לימים חמים שלא רוצים להשקיע יותר מידי ונותנת יופי של ארוחת צהריים.

20 קציצות / 3 מנות

מרכיבים:

320 ג’ טונה משימורים
בצל בינוני
כף רסק עגבניות
ביצה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
5 כוסות מים
250 ג’ ספגטי
בצל גדול
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. הכנת הקציצות:
לסנן את הנוזלים מהטונה ולפורר אותה, לחמם מחבת לקצוץ את הבצל לטגן אותו עד שהוא מזהיב ולהוסיף לטונה יחד עם שאר המצרכים.

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן להכין קציצות קצת לשטח, לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

3. למי שרוצה לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות על הנייר להכניס לתנור לאפות כ 25 דקות, הקציצות צריכות להזהיב, להפוך ולאפות עוד 15 – 20 דקות.

4. הכנת הרוטב:
לקצוץ את הבצל, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את הסויה, רסק, סוכר, רסק, תבלינים ושתי כוסות מים לבשל 5 דקות לשבור את הספגטי לחצי ולהוסיף לרוטב, לבשל שתי דקות, להפריד את הספגטי ולהוסיף את שאר המים, אין צורך לכסות.

5. לבשל 18 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים, להוסיף את הקציצות לנער מעט שישקעו ברוטב לבשל 5 דקות. לסגור את האש להשאיר בצד 25 דקות, הספגטי סופג את רוטב הנוזלים.

כדאי לדעת ש…
חייבים לאפות או לטגן את הקציצות, עדיפות לטיגון. רוב הנוזלים נספגים בספגטי, מי שלא רוצה רוטב בכלל שימתין כ 45 דקות. אפשר להכין את הספגטי בלי הקציצות, אפשר להכין את הקציצות יום מראש.
320 ג’ טונה = 2 קופסאות טונה שכל אחת 160 ג’.
אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים. אפשר להוסיף תפוח אדמה וגזר מגורדים לקציצות. למי שחושש הספגטי יוצא נהדר למרות הבישול היחסית ארוך.
מי שרוצה להוסיף מתיקות שיוסיף כף דבש לרוטב. יש כאן ארוחה מלאה בקטנה הוספתי מטבוחה וסלט ירקות. הספגטי לא מוכן מכניסים אותו ישר לרוטב. הקציצות רכות.

22903 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות טונה וספגטי בסיר אחד מטבוחה וסלט ירקותקציצות טונה וספגטי בסיר אחד

גולשים מכינים וממליצים:

דקלה : ניקי אני מול המחשב עם צלחת, אמאלה איזה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
אין עלייך כל מתכון בול!

 carmoosh  – יצא משגע! הכנתי עם פסטה פנה ויצא מצויין. תודה וחתימה טובה.

מעיין : “הכנה פשוטה, והתוצאה הורסת…נזלל בשקיקה:)
לאחרונה רב הארוחות שלי זה מהמתכונים הנהדרים שלך.”

ציפי : “יצא טעים ברמות!! והכנתי גם לביבות ירק אפויות, הקטנים פשוט טרפו!!!
תודה על הכל!!!”

ליטל : “הכנתי שבוע שעבר יצא פשוט מושלם…
חובבי הטונה שלי פשוט התענגו תודה רבה !!”

רעות : “2 דקות עבודה וארוחה מושלמת… ניקי את אלופה
הילדים טרפו”

בתאל : “הכנתי היום ויצא מעדן!!
וכרגיל בעלי אמר “תשמרי את המתכון”.. כמו שאמר כבר
על כמה מתכונים שהכנתי מאתרך המדהים;)”

259
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

ניקי שייך להכין בפסטה לא ספגטי?

אנונימי

אהבתי

מ י ק ה

יש לי שני ילדים: אחת חובבת חלבונים (דג, בשר, ביצה וכו׳) והשני מוכן לאכול רק פסטה עם קטשופ!
ולמרות הסקפטיות שלי מהמתכון הוא נחל הצלחה רבתי אצל שניהם! הסיר נגמר ובקשו עוד- הבת עוד פסטה והבן עוד קציצות….
ובלי להזכיר את הבעל…
תודה רבה!

ורוניקה

מה הגודל של הרסק עגבניות

מעריצה

ניקי , יש לך אתר מדהים ורעיונות שהם סוףףףף!
עשיתי את קציצות הטונה. חצי מהם נטרפו לפני ששמתי ברוטב, ישר כשיצאו מהתנור (איזה חטיף מדליק לאירוח…).

הבן שלי, חזר מביה”ס, חימם את המנה שלו וטרח להתקשר אלי לעבודה להודיע לי – “… איזה קציצות טעימות עשיתי…”.
איזה נחת 🙂

תודה על כך שאת משתפת אותנו בכל סודות המטבח שלך.
תמשיכי כך.

אורטל נ

היי ניקי, היום עשית הרבה לטובה בבית שלנו. הבת שלי לא רצתה לאכול בשרי ובדקתי כמובן אצלך מה לבשל היום וראיתי את המתכון הזה. כמובן שגם היא התנגדה אבל בכל זאת הכנתי והיא בסוף חזרה בעצמה ואכלה כמו גדולה.גם שאר הילדים אכלו ונהנו וכמובן גם אני.תודה רבה רבה לך ממש כיף באתר שלך.הרבה חיל את עושה אצלינו…שבת שלום

אלון

אמא שלי עשתה והיה מאוד תעים חייבים לאכול.בתאבון

1 3 4 5 6 7 21