פיציות
אחד המתכונים שהילדים הכי אוהבים ומבקשים כל הזמן פיצות מיני קטנות וחמודות נעלמות בביס אחד ומהר לקחת עוד אחד אבל לפני זה מה הכי חשוב בפיצה ? הבצק כמובן שיהיה קל לעבוד איתו ושיתן תוצאה נהדרת.
פיצה רכה ושיהיה כיף לתת ביס כמות יפה שלא יגמר מהר תוספות שאוהבים וכמובן גבינות, אני ממליצה לערב את הילדים בהכנה, אחד קורץ השני מורח וכולם מפזרים תוספות וגבינות, מי אמר שאין מה להכין לארוחת ערב ?
19 יחידות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (2/3 כוס)
ביצה טרופה
רוטב עגבניות / קטשופ
גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה
זיתים חתוכים קטן
תירס
עגבניות שרי חתוכות קטן
רצועות בצל
הכנות:
1. לשים את הקמח שמרים סוכר ומלח בקערת המיקסר להוסיף שמן ומים ולעבד לבצק רך וחלק להתפיח כשעתיים הבצק מכפיל את הנפח.
2. להוריד נפח ולרדד לעלה גדול ולא דק שיישאר עובי מסוים לקרוץ עיגולים בקוטר 6 להתפיח כ 20 דקות, מעט לרדד לקחת כוס קטנה להשקיע במרכז ולהשאיר דפנות כלומר רק באמצע ללחוץ.
3. להתפיח 10 דקות ושוב ללחוץ במרכז שיהיה בור קטן.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות למרוח רוטב עגבניות / קטשופ במרכז גבינה ותוספות להבריש את הדפנות עם ביצה טרופה לאפות כ 20 דקות עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא מעט להרטיב לחמם במיקרו זה יוצא נהדר כאילו הוכן עכשיו, רוצים פיצה גדולה ? לרדד לעלה גדול רוטב עגבניות תוספות וגבינה צהובה כ 25 – 30 דקות בתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : "הכנתי והילדים טורפים פה ונהנים!
אני בשרית אז נחכה לערב, עם בעלי.
(הבת שלי דאגה לשריין לעצמה למחר לגן)"
גבריאלה : "מיני פיצות יצאו ככ טעימות! ממש קל להכין אותם והילדים אהבו! אני איטלקיה ומבינה פיצה וזה חמוד וטעים! תודה"
בר : "מתכון מדהים! תודה ניקי. הבצק פשוט קליל ונוח. והתוצאה מושלמת !! פשוט להכין כפול :))"
תמר : "הבצק הכי נוח לעבודה שבעולם.הוא מעולה והפיציות ממש טעימות תודה לך ניקי"
דנה : "הייתי חייבת גם לעדכן שיצא מעולה!!בצק אוורירי וטעים"