יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לתשעה באב

קציצות דגים לשבת

30 אוגוסט 2017
(Visited 32,943 times, 13 visits today)
קציצות דגים לשבת

קציצות דגים לשבת

אין בית שלא מכינים בו קציצות דגים ובדרך כלל משתמשים בטונה אבל הפעם הלכתי על בורי שזה דג נפלא בפני עצמו.
זאת הפכה להיות מנה מאוד פופולרית במטבח במיוחד אצל ילדים ובימי שישי, נהוג להכין את הקציצות ולהגיש עם חלת השבת יש כשאלה שמשדרגים ואוכלים את הקציצות בכריך עם חומוס או טחינה אמאל'ה איזה טעים.
בתור אמא עובדת שמאוד עסוקה קציצות דגים זה פתרון נפלא לארוחת צהריים, זמן הכנה קצר והבונוס הקציצות רכות מה שהופך אותן נהדרות לילדים, יצא לי לראות פה ושם כאלה שעוברים ליד הסיר וטועמים פה ושם.
החיוכים והמחמאות שקיבלתי מבחינתי זכיתי.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

500 ג' דג בורי טחון
בצל חתוך לקוביות קטנות
ביצה
שן שום שמנמנה פרוסה דק
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס
80 ג' קמח (שליש כוס)
2 כפות שמן
כפית רוטב סויה
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח

רוטב:
בצל בינוני חתוך קטן
2 שיני שום
2 עגבניות בשלות ורכות
פלפל חריף
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
2 כוסות מים רותחים
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך  את הבצל ולטגן תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב קלות לקצוץ את השום להוסיף ולהמשיך לערבב עד שהכל מזהיב.

2. לגרד את תפוחי האדמה בחורים הגדולים לערבב את כל המצרכים כולל הבצל ולהכין קציצות.

3. הכנת הרוטב: להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה לבשל 3 דקות להוציא ולקרר.

4. לשים במחבת חמה 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן כשתי דקות עד הזהבה, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן, לקצוץ את הפלפל ולהוסיף למחבת, לקצוץ את העגבנייה ולהוסיף גם. לערבב מים תבלינים ורסק לערבב עד שהכל אחיד ולהוסיף למחבת להנמיך את האש.

5. בינתיים במחבת נפרדת לטגן את הקציצות כשתי דקות מכל צד הן אמורות להזהיב. משם להעביר אותן לרוטב לעוד 10 – 15 דקות בישול.

כדאי לדעת ש
ניתן להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה משני הצדדים ולוותר על הרוטב, בא לכם לאפות ? תסתכלו כאן
אפשר לוותר על הטיגון ולהכניס ישר לרוטב. לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה.

מתכוני דגים נוספים

קציצות דגים לשבת קציצות דגים לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

דבי : "חזרתי לדווח ואו ואו ! פעם ראשונה שהכנתי קציצות דגים , איזה טעימות רכות ועדינות. תודה רבה מכל ה❤
כמובן שלחג הכנתי הכל כולל הכל מ-א׳ ועד ת׳ מהמתכונים שלך והכל יצא מושלם ברוך ה׳ – תודה רבה לך על הפלאים שאת מחוללת פה"

הרשם
עדכן
53 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן