שבלולי פיצה ללא שמרים
יש מי שלא מכיר את השבלולים הקטנים והטעימים האלה ? אני בדרך כלל מכינה אותם מבצק שמרים אבל לא הפעם, הכנתי שבלולי פיצה מבצק ללא שמרים ועוד הכנסתי פנימה גבינה לבנה.
שבלולים פריכים זהובים טעם של רוטב עגבניות עם גבינה צהובה. צלחת גדולה באמצע השולחן ערימה יפה של שבלולים חמש דקות על השעון ואכלנו הכל. מתכון פשוט קל וטעים שמשדרג כל ארוחת ערב.
40 שבלולים
מרכיבים:
200 ג' חמאה
200 ג' גבינה לבנה 9%
כפית מלח
350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
הכנות:
1. להוציא את החמאה 15 – 20 דקות קודם מהמקרר, לשים במיקסר את החמאה, גבינה מלח ואת הקמח לעבד לבצק קר וקצת דביק, לקרר 30 דקות במקרר.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לחלק את הבצק ל 4 חתיכות, כל חתיכה לרדד למלבן למרוח קטשופ / רוטב עגבניות לפזר תוספות וגבינה צהובה, לגלגל לגליל ולפרוס פרוסות בעובי 3 – 4 ס"מ, לסדר בתבנית על נייר אפייה.
*4. להכניס לתנור ולאפות כ 20 – 25 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אין צורך בביצה, השבלולים נשארים לבנים התחתית מזהיבה.
גולשים מכינים וממליצים:
ליזב : "כמה קל ככה עפו על זה! התחסל בשתי דקות!
הכנתי יומיים לפני והקפאתי, מומלץ מאוד…"
שולה : "הכנתי עם קמח מלא, יצא 10!!!
אכלנו עם רוטב פיצה ומרק בצל
כבר הכנתי פעם נוספת…"