חמין מקרוני צמחוני
הדיעה הרווחת שחמין חייב להיות עם בשר אבל אני אומרת אחת שלפעמים אפשר לנסות משהו אחר חמין יותר קל ולא כבד.
זאת גרסה צמחונית לחמין נהדר ועוד הוספתי ירקות. למרות שיש כאן בישול ארוך ההכנה הכי קלה שיש 15 דקות וזה נכנס לתנור.
4 מנות
מרכיבים:
300 ג' ספגטי
2 בטטות בינוניות
2 גזרים
בצל
4 שיני שום
2 כוסות מימי הפסטה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף קטשופ
כף שטוחה פפריקה
4 שיני שום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לשבור את הספגטי לבשל אותו 5 דקות במים רותחים ולסנן.
2. לחתוך את הגזר למקלות, את הבצל לקצוץ ואת השום לפרוס, את הבטטה לפרוס לפרוסות עבות וחצויות.
3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה, תוך כדי להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות, להוסיף את הירקות, שתי כוסות מימי הפסטה, קטשופ, רוטב צ'ילי ותבלינים. לבשל 5 דקות תוך כדי ערבוב.
4. להעביר את הפסטה לקערה להוסיף את הירקות כולל הספגטי לערבב להמתין 5 דקות מידי פעם לערבב ולהעביר לסיר שמתאים לתנור.
5. להניח נייר אפייה מעל ולסגור עם מכסה.
6. לחמם תנור ל 100 מעלות להכניס את הסיר ולאפות 8 – 9 שעות.