לחמניות פיצה משגעות!
לחמניות פיצה מפנקות לילדים בעצם לא רק לילדים גם אנחנו מאוד אוהבים אותם. אני ומאפי שמרים חברים טובים כבר הרבה זמן, תנו לי לעשות מאפי שמרים מהבוקר עד הערב ואני מאושרת.
מרקם רך צבע זהוב משגע הריח שיש במטבח, הביס הראשון במאפה החם אין משהו שישווה לזה.
מתכון ללחמניות פיצה שמתחסלות במהירות מזל שיוצא די הרבה.
30 יחידות
מרכיבים:
קילו קמח שמרים
80 ג' סוכר (שליש כוס)
כף ושליש מלח
160 מ"ל שמן (2/3 כוס)
480 מ"ל מים פושרים (2 כוסות)
הכנות:
1. לשים את קמח השמרים בקערת המיקסר להוסיף את הסוכר, מלח, שמן ואת המים הפושרים.
2. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש לבצק חלק ורך.
3. לשמן קערה להניח את הבצק ולכסות, להתפיח כשעה וחצי שעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
4. לחלק את הבצק ל 30 יחידות, כל יחידה לרדד למלבן דק בגודל 10X18.
5. למרוח קטשופ לפזר גבינה צהובה מגורדת לגלגל לגליל ולשמור בצד לתת להם לנוח כ 10 – 15 דקות.
6. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה.
7. לקחת גליל וקצת להאריך אותו ל 23 ס"מ או כמה שאפשר, לעשות לחמנית קשר / שבלול ולהניח בתבנית, את השבלולים הבאים להניח אחד ליד השני לא צמודים אבל קרובים.
8. לחמם תנור ל 180 מעלות.
9. להתפיח כ 15 דקות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 20 – 25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין מספר ימים קודם ולהקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
רויטל : "בצק נהדר,הילדים הופתעו בכל ביס."
בתאל: "וואו ניקי את אליפות!!
הבצק כל כך רך , וקל לעבוד איתו.
והטעם של הלחמניות גן עדן.
מתכון מעולה!!!! "