יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות קיפוד

23 מאי 2018
(Visited 35,249 times, 1 visits today)
קציצות קיפוד

קציצות קיפוד

משום מה ואין לי מושג איך זה קרה, כשהחלפתי את האתר המתכון הזה נעלם בדרך. לא תאמינו כמה גולשים חיפשו אותו והוא פשוט נעלם. החלטתי לעלות אותו מחדש באופן מסודר ולקוות שהוא לא יעלם שוב.
אצלי בבית קוראים לקציצות האלה קציצות קיפוד כי האורז מבצבץ החוצה מהקציצות, הכנסתי אותן לרוטב הגשתי עם ירקות ליד, אנשים יצא טעים הקציצות האלה נהדרות קלות וטעימות הילדים מאוד אוהבים אותן.
עכשיו צריך לקוות שהמתכון לא  יעלם שוב 🙂

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
חצי כוס אורז שטוף
חצי כוס מי סודה
3 כפות סולת
חצי כפית כמון
כפית גדושה פפריקה
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
4 שיני שום
פטרוזיליה
2 – 3 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. הכנת הקציצות :
לשים את מצרכי הקציצות בקערה ללוש טוב וליצור קציצות בגודל כדור פינג פונג. לקרר כמה שעות אפילו לילה אם אפשר.

2. הכנת הרוטב :
לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן כמה דקות עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל,להוסיף מים רסק סוכר ולתבל. להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית – נמוכה, לבשל כ 5 – 6 דקות. .

*3. להוסיף את הקציצות, לקצוץ 3 – 4 כפות פטרוזיליה ולפזר על הקציצות, המים אמורים כמעט לכסות לכסות את הקציצות, אש בינונית – נמוכה לכסות את הסיר ולבשל כ 30 דקות. מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר.

הוגש עם ירקות ואורז בסמטי

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בבשר עוף טחון, אורז בסמטי להשרות 15 דקות קודם. אפשר להכין יום קודם. מי סודה הכוונה למשקה מוגז, מי שאין לו זמן לחכות שיכין קציצות אחרות

הרשם
עדכן
75 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם ניתן להכין סודה עם אבקת סודה לשתיה ומים?

שלום, האם ניתן ללא סולת?

האם אפשר ללא המתנה של שעות אם עושים עם קמח במקום סולת כי אמרת שצריך קרור בעיקר בגלל הסולת .תודה רבה לך !

האם אפשר להכין רק את הקציצות ללא בישול ולהקפיא? (ובמועד אחר להכין את הרוטב)

תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
אשמח לדעת מה הרציונאל שמאחורי הקירור הארוך. האם בשר טחון שהופשר וקר מאוד זה מספק? תודה מראש.

היוש
ניתן להוסיף כוס אורז? בא לי יותר קיפודי?
חוץ מזה אתר מדהים תודה על מתכונים מאד מאד מאד מוצלחים

היי ניקי, במה אפשר להחליף את הסולת?