יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות קיפוד

23 מאי 2018
(Visited 44,780 times, 1 visits today)
קציצות קיפוד

קציצות קיפוד

משום מה ואין לי מושג איך זה קרה, כשהחלפתי את האתר המתכון הזה נעלם בדרך. לא תאמינו כמה גולשים חיפשו אותו והוא פשוט נעלם. החלטתי לעלות אותו מחדש באופן מסודר ולקוות שהוא לא יעלם שוב.
אצלי בבית קוראים לקציצות האלה קציצות קיפוד כי האורז מבצבץ החוצה מהקציצות, הכנסתי אותן לרוטב הגשתי עם ירקות ליד, אנשים יצא טעים הקציצות האלה נהדרות קלות וטעימות הילדים מאוד אוהבים אותן.
עכשיו צריך לקוות שהמתכון לא  יעלם שוב 🙂

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר טחון
חצי כוס אורז שטוף
חצי כוס מי סודה
3 כפות סולת
חצי כפית כמון
כפית גדושה פפריקה
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל בינוני
4 שיני שום
פטרוזיליה
2 – 3 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. הכנת הקציצות :
לשים את מצרכי הקציצות בקערה ללוש טוב וליצור קציצות בגודל כדור פינג פונג. לקרר כמה שעות אפילו לילה אם אפשר.

2. הכנת הרוטב :
לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן כמה דקות עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל,להוסיף מים רסק סוכר ולתבל. להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית – נמוכה, לבשל כ 5 – 6 דקות. .

*3. להוסיף את הקציצות, לקצוץ 3 – 4 כפות פטרוזיליה ולפזר על הקציצות, המים אמורים כמעט לכסות לכסות את הקציצות, אש בינונית – נמוכה לכסות את הסיר ולבשל כ 30 דקות. מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר.

הוגש עם ירקות ואורז בסמטי

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בבשר עוף טחון, אורז בסמטי להשרות 15 דקות קודם. אפשר להכין יום קודם. מי סודה הכוונה למשקה מוגז, מי שאין לו זמן לחכות שיכין קציצות אחרות

הרשם
עדכן
70 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן