יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לביבות אפויות

לביבות ירק טעימות ביותר

15 יולי 2018
(Visited 20,718 times, 4 visits today)
לביבות ירק טעימות ביותר

לביבות ירק טעימות ביותר

אחד הדברים הכי כיפיים שיש זה להכין לביבות, אני בודקת איזה ירקות נותרו אני משתדלת להכין מכמה צבעים שיהיה מעניין, זה צריך להראות יפה נכון ?
10 דקות ויש צלחת מלאה לביבות זהובות על השולחן.
מתכון ללביבות ירק שהוספתי לו שדרוג שיהיה מעניין זה עשה אותן אפילו יותר טעימות.  הוספתי עוד כמה דברים טעימים ליד וזה מושלם!
כיף להתחיל את השבוע עם דברים טובים.

מרכיבים:

בצל בינוני
150 ג' סלמי של יחיעם
כף סוכר חום דמררה
2 גזרים
2 זוקיני קטנים
בטטה
3 שיני שום
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
ביצה
90 ג' קמח
(חצי כוס + 2 כפות נוספות)
כפית מלח קצת פחות

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים תפוח אדמה אחד לקלף ולהכניס למים ולבשל עד שהוא רך, להוציא ולמעוך כמו פירה.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא שקוף להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שכל הסוכר נמס ולהעביר לקערה.

3. לקלף את הבטטה התפוחי אדמה והגזר את הזוקיני אין צורך לקלף, לגרד את הירקות בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם התפוח אדמה שמעכנו.

4. לחתוך את הסלמי לקוביות קטנות להוסיף לירקות יחד עם הביצה הקמח ולהמליח.

5. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לעשות לביבות להניח במחבת לשטח קצת עם מזלג, לטגן עד שהצד התחתון מזהיב יפה ואז בעדינות להפוך לצד השני, לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.

*6. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה לשמן יפה את הנייר, לסדר את הלביבות, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לוודא שהצד התחתון מזהיב לפני שהופכים את הלביבה, את הצד את השני לאפות כ 20 דקות, לבדוק שאכן הזהיב.

הוגש עם צ'יפס אפוי סלט עגבניות פיתות בטאבון וטחינה.

כדאי לדעת ש…
בהתחלה כשעושים את הלביבות אין צורך להוציא נוזלים אבל בהמשך כן יש צורך להוציא נוזלים לפני שמתחילים לטגן, מומלץ לעבוד מהר בגלל שהירקות מגירים נוזלים ואז יותר קשה לעשות לביבות.
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר לאכול חמים, קר או בטמ"פ החדר. רק תפוח אדמה אחד מבשלים השאר מגרדים.

לביבות ירק טעימות ביותרלביבות ירק טעימות ביותרלביבות ירק טעימות ביותרלביבות ירק טעימות ביותר

הרשם
עדכן
10 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

קודם כל תודה על המתכונים הטעימים והמוסברים כ"כ ברור!
מה זה זוקיני ?
והאם אפשר להוריד את זה?

היי ניקי,
מה אפשר במקום סוכר חום?

היי, נראה מדהים! אפשר לוותר על הסלמי אם אנחנו לא אוכלים בשר?

כמה זה 90 גרם קמח? כוס?

וואו מתכון אליפות!!!!
החלפתי את הסלמי בטונה בגלל תשעת הימים, יצא פצצה !!!! בעלי ואני עוד לא התיישבנו לאכול, סתם "טעמנו" וכמעט הכל נגמר………
הכנתי גם את הפיתות, ועם ירקות חתוכים, היה פשוט מעדן!!!!!

היי ניקי, את חושבת שאפשר לבשל ולמעוך את כל הירקות? שואלת כי אם הבן שלי יראה את הירקות הוא לא יסכים לאכול, אז צריכה להעלים ראיות.. מה את אומרת?