כרעיים עוף בתנור עם עגבניות
בדרך כלל לארוחה לפני הצום אני מעדיפה להכין עוף, זה נראה לי הכי מתאים וזה משהו שאי אפשר לפספס איתו, רוב האנשים אוהבים זה.
הלכתי על עוף אפוי הוספתי לו את שני הדברים שאני הכי אוהבת בצל ועגבניות, העגבניות נותנות עסיסיות, בצל נותן את הטעם המיוחד שלו וביחד עם הטעמים של העוף זה בפירוש מתכון מנצח.
בנוסף אני מאוד אוהבת להכין את המתכון הזה בסופי שבוע, הכל נכנס לתנור בלי לעבוד קשה, אני מוסיפה את הבסמטי טחינה טובה וירקות טריים.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות
4 עגבניות
2 בצלים בינוני – גדול
משרה:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. לתבל את הכרעיים עם השמן והתבלינים להשרות כשעה ולהעביר לתבנית.
2. לחמם תנור ל 190 מעלות.
3. לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את הבצל לפרוס, להוסיף את הירקות לקערה עם התיבול שנותר לערבב ולפזר מעל העוף. את שארית התיבול שנותרה לפזר מעל הכל.
4. להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אין צורך לכסות.
הוגש עם טחינה, ירקות טריים ואורז בסמטי.
כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, מומלץ לבשל חצי בישול מראש ולהגדיל קצת את התיבול.