כרעיים עוף בתנור עם עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרעיים עוף בתנור עם עגבניות

כרעיים עוף בתנור עם עגבניות

בדרך כלל לארוחה לפני הצום אני מעדיפה להכין עוף, זה נראה לי הכי מתאים וזה משהו שאי אפשר לפספס איתו, רוב האנשים אוהבים זה.
הלכתי על עוף אפוי הוספתי לו את שני הדברים שאני הכי אוהבת בצל ועגבניות, העגבניות נותנות עסיסיות, בצל נותן את הטעם המיוחד שלו וביחד עם הטעמים של העוף זה בפירוש מתכון מנצח.
בנוסף אני מאוד אוהבת להכין את המתכון הזה בסופי שבוע, הכל נכנס לתנור בלי לעבוד קשה, אני מוסיפה את הבסמטי טחינה טובה וירקות טריים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
4 עגבניות
2 בצלים בינוני – גדול

משרה:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לתבל את הכרעיים עם השמן והתבלינים להשרות כשעה ולהעביר לתבנית.

2. לחמם תנור ל 190 מעלות.

3. לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את הבצל לפרוס, להוסיף את הירקות לקערה עם התיבול שנותר לערבב ולפזר מעל העוף. את שארית התיבול שנותרה לפזר מעל הכל.

4. להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אין צורך לכסות.

הוגש עם טחינה, ירקות טריים ואורז בסמטי. 

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, מומלץ לבשל חצי בישול מראש ולהגדיל קצת את התיבול.

16883 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

21
תגובות

  הרשם  
עדכן
לאה

הי ניקי, האם אפשר להשרות פחות משעה? חצי שעה גם מספיק?

אנה

היי,
יש לי תנור בלי מספר מעלות עליו (thermosistor).
האם את מבינה בזה במקרה? בישלתי על slow cook – העוף לא “שרוף” מעט מלמעלה כמו בתמונות 🙁 עוד לא טעמתי. יש מצב שזה לא היה על 190…
אין לי מושג לאיזה כיוון אני צריכה לכוון להבא..באינטרנט לא הצלחתי למצוא תשובה לתנור המוזר שלי…

משמאל לימין זה: defrost, keep warm, slow cook, fast cook – כמובן עם טווחים בינהם.

אשמח לעזרה במידת האפשר.

תודה רבה וחג שמח!

לימור

היי ניקי-
מתאים להוסיף כאן תפו”א/בטטה?
תודה!

מוריה

הכנתי את העופות לשבת וזו היתה הצלחה מסחררת! תודה רבה!

חיה

ואיייייי פשוט עוף שלימוווות!!! לא היה לי גריל עוף אז שמתי צ’ילי גרוס ויצא מהמם!! החריפות ממש מוסיפה! ניקי את מלכה תודה♡