יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה

לביבות פראסה עם ירקות

12 אוגוסט 2018
(Visited 19,135 times, 4 visits today)
לביבות פראסה עם ירקות

לביבות פראסה עם ירקות

אני מתחילה לחשוב על ראש השנה. אפשר לחשוב שזה מוקדם אבל ממש לא ראש השנה מגיע השנה מוקדם וצריך להתחיל להתארגן.
מבחינתי אין אירוח בראש השנה בלי מתכון ללביבות פראסה זה אחד המתכונים שהכי מכינים אותו בחג. רציתי לגוון וקצת לשדרג את המתכון הוספתי לו ירקות שהוסיפו טעם נהדר ובמראה החיצוני קיבלתי לביבות פראסה יפהפיות.
אני עושה המון סוגי לביבות עם המון ירקות כל השנה אני חייבת לומר שלביבות פראסה זה אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי יש משהו בפראסה שמוסיף טעם ומרקם מיוחד ללביבות, לא פלא שהן הלהיט של ראש השנה.

35 לביבות

מרכיבים:

3 כרישות במשקל קילו
3 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה בגודל בינוני
זוקיני
2 ביצים
100 ג' קמח (חצי כוס + 3 כפות)
2 כפות שמן
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • קציצות עוף רכות ברוטב צהוב

    קציצות עוף משגעות וטעימות במיוחד לילדים, תדמיינו קציצות עוף טעימות בטירוף והבונוס הגדול הן רכות זה מה שעושה אותן כל כך טובות לילדים וגם לגדולים תיקחו קציצה ותמהרו לקחת עוד אחת לפני שיגמר.
    תקשיבו לי אתם עומדים לעוף על הסיר הזה לא תפסיקו לטעום ושוב פעם לטעום. הקציצות רכות זהובות ושמנמנות, לאכול כמו שזה להכניס אותן לרוטב לאכול עם אורז או פירה אתם תלקקו ת'אצבעות זה רוטב נהדר.
    תוסיפו סלט ירקות קצוץ וזה יש לכם אחלה ארוחת צהריים, אפשר להכניס את הקציצות לבאגט עם חומוס ולא תאמינו כמה שזה טעים.

הכנות:

1. לחתוך את החלק הירוק של הכרישה, הכוונה לחלק התחתון שלה וקצת מהחלק העליון, בסופו של דבר יש כרישה במשקל 800 ג', לחתוך את הכרישה לקוביות לחמם סיר עם מים מומלחים לבשל את הכרישה 15 דקות ולהעביר למסננת.

2. להשאיר את הפראסה במסננת כשעתיים שלוש מידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים, בסוף להעביר לקערה.

3. בינתיים לחמם סיר עם מים לקלף שני תפוחי אדמה ולבשל אותם עד שהם רכים למעוך אותם כמו פירה ולהוסיף לכרישה, לגרד את הבטטה הקישוא והתפוח אדמה שנותר.

4. להוסיף את הביצה, קמח ומלח ולערבב לעיסה אחידה.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן, להרטיב את הידיים להכין לביבות לשטח קצת לטגן צד אחד עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה.

*6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם שעועית ירוקה וירקות מוקפצים ועגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות