יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה

לביבות פראסה עם ירקות

12 אוגוסט 2018
(Visited 19,337 times, 1 visits today)
לביבות פראסה עם ירקות

לביבות פראסה עם ירקות

אני מתחילה לחשוב על ראש השנה. אפשר לחשוב שזה מוקדם אבל ממש לא ראש השנה מגיע השנה מוקדם וצריך להתחיל להתארגן.
מבחינתי אין אירוח בראש השנה בלי מתכון ללביבות פראסה זה אחד המתכונים שהכי מכינים אותו בחג. רציתי לגוון וקצת לשדרג את המתכון הוספתי לו ירקות שהוסיפו טעם נהדר ובמראה החיצוני קיבלתי לביבות פראסה יפהפיות.
אני עושה המון סוגי לביבות עם המון ירקות כל השנה אני חייבת לומר שלביבות פראסה זה אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי יש משהו בפראסה שמוסיף טעם ומרקם מיוחד ללביבות, לא פלא שהן הלהיט של ראש השנה.

35 לביבות

מרכיבים:

3 כרישות במשקל קילו
3 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה בגודל בינוני
זוקיני
2 ביצים
100 ג' קמח (חצי כוס + 3 כפות)
2 כפות שמן
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

  • חזה עוף עסיסי במחבת

    איך אני אוהבת חזה עוף תנו לי רק לשחק איתו במטבח וכמה שיותר.
    תדמיינו חזה עוף רך זהוב שכיף לאכול, אני מתלהבת כי יצאו לי נשנושי חזה עוף מעולים רק לטבול באיזה רוטב ולטרוף.
    אם יש מתכון שנועד לצהריים תכינו את זה קלי קלות תוך 20 דקות עמדה על השולחן ערימת נישנושי חזה עוף, אני ואביב ירדנו עליה בכיף. לפעמים לא צריך להסתבך הלכתי על מתכון בסיסי שנותן תוצאה טובה יותר מזה אני לא צריכה.
    יש לי צהריים הייתי כאן.

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את החלק הירוק של הכרישה, הכוונה לחלק התחתון שלה וקצת מהחלק העליון, בסופו של דבר יש כרישה במשקל 800 ג', לחתוך את הכרישה לקוביות לחמם סיר עם מים מומלחים לבשל את הכרישה 15 דקות ולהעביר למסננת.

2. להשאיר את הפראסה במסננת כשעתיים שלוש מידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים, בסוף להעביר לקערה.

3. בינתיים לחמם סיר עם מים לקלף שני תפוחי אדמה ולבשל אותם עד שהם רכים למעוך אותם כמו פירה ולהוסיף לכרישה, לגרד את הבטטה הקישוא והתפוח אדמה שנותר.

4. להוסיף את הביצה, קמח ומלח ולערבב לעיסה אחידה.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן, להרטיב את הידיים להכין לביבות לשטח קצת לטגן צד אחד עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה.

*6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם שעועית ירוקה וירקות מוקפצים ועגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות