אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים
אחד הדברים שאני הכי אוהבת להגיש זה ירקות, מבחינתי בכל ארוחה ובמיוחד כשאני מארחת אין מצב שלא יהיו ירקות. במתכון הזה סגרתי שני מתכונים בהגשה אחת.
אורז בסמטי שבזמן האחרון התאהבתי בו ואני לא מפסיקה להכין והוספתי עליו ירקות מכל הסוגים, שיהיו טעמים שונים ואני מתה על הצבעים היפים שיש במנה הזאת.
אני אגלה לכם בסוד לפני שאני מוסיפה את הירקות אני מוציאה הצידה קצת אורז ואני שומרת לקטנים, ככה אני לא צריכה להכין עוד אורז וסגרתי את הפינה הזאת. שימו את הקערה במרכז השולחן ותראו איך היא מתחסלת.
אני חייבת לומר שאני מתלהבת ממתכונים כאלה הם פשוטים אבל כולם אוהבים אותם וההכנה הכי קלה שיש.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
כוס אורז בסמטי
כוס וחצי מים
פלפל אדום גדול
פלפל צהוב גדול
2 גזרים
2 זוקיני
חבילת פטריות שמפיניון
בצל
2 שיני שום
כוס שעועית ירוקה (קפואים)
כף דבש / סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את האורז 15 דקות במי ברז ולסנן גם אם נשאר קצת מים לא נורא.
2. לחמם סיר קטן עם 2 – 3 כפות שמן להכניס את האורז מים ומלח להרתיח לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. בינתיים עד שהאורז מוכן, לחתוך את הפלפלים והגזרים למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להכניס את הירקות ולהקפיץ כשתיים שלוש דקות על אש חמה, לחתוך את הבצל לחצי ושוב לחצי לפרוס דק ולהוסיף לירקות להמשיך להקפיץ כשתי דקות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך להקפיץ.
לחתוך את הזוקיני למקלות אין צורך לקלף אותו ולהוסיף לטיגון את הפטריות לפרוס להוסיף לירקות לשתי דקות טיגון.
הירקות צריכים להיות רכים אבל עדיין פריכים כלומר שיהיו מעט קשים, בסוף להוסיף את השעועית הירוקה להקפצה של שתי דקות.
4. להוסיף את הדבש ולהמליח ולפלפל.
5. להוציא שליש מהירקות החוצה, להוסיף את האורז לירקות להקפיץ ביחד כשתי דקות ולהוריד מהאש.
*6. להעביר לקערת הגשה מעל לפזר את הירקות ששמנו בצד.
כדאי לדעת ש…
המתכון הזה נהדר לשאריות אורז שנותרו מאתמול ולא נראה כל כך טוב, במתכון הזה האורז מקבל חיים חדשים והוא נראה נהדר.
את שלב הירקות אפשר להכין יום מראש, במידה ואחרי טיגון הירקות יש קצת נוזלים מומלץ להוציא אותם.
זוקיני עדיף על קישוא אם אין אז קישוא. בא לכם לשדרג ולהפוך את זה לארוחה שלמה ? תוסיפו חזה עוף מטוגן, יש כאן מבחר מרינדות, אורז רגיל בלי השרייה.
לביבות פראסה וירקות